ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ



                                  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ   14-10-20

Οι εργαζόμενοι  έχουμε τη δύναμη να σφραγίσουμε τις εξελίξεις, να φέρουμε τα πάνω κάτω, μέσα από την οργάνωσή μας, τον μαχητικό προσανατολισμό της πάλης μας, να κάνουμε υπόθεση δική μας τον αγώνα για αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία των αναγκών του λαού, να υπερασπιστούμε την υγεία, τα δικαιώματά μας. Η πείρα των προηγούμενων χρόνων μας δίνει πολύτιμα συμπεράσματα για να καθορίσουμε τη στάση μας. 

Η αναμονή είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη, μας οδηγεί να παρακολουθούμε την απεμπόληση των  δικαιωμάτων μας άπραγοι. Εχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε την κατάσταση αν δεν παρακολουθούμε άβουλα τις εξελίξεις. Την πεμπτη με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στο υπουργείο μεταφορών στις 12.00 π.μ στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές πλειοψηφίες, οτι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με τις πολιτικές τους. 

Η  απεργοσπασία από τις πλειοψηφίες στα σωματεία του χώρου μας, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία,προέρχεται από τη διαχρονική στάση τους, που δίνει αέρα στα πανιά της κυβέρνησης και της  εργοδοσίας για την  πάρα πέρα εμπορευματοποίηση των αστικών συγκοινωνιών μέσω της ιδιωτικοποίησης που θα οδηγήσει στη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας μας.

Για ακόμα μια φορά, επιβεβαιώθηκε ο εργοδοτικός ρόλος τους ,που απαξιώνει το σκοπό λειτουργίας ενός εργατικού σωματείου.

Με αντιδημοκρατικές  διαδικασίες, καταργώντας το Δ.Σ ,αποφασίστηκε από την πλειοψηφία ΣΑΚ-ΔΑΚΕ ,η απεργοσπασία στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΟΣΜΕ για τις 15/10.

Στο ΔΣ που εκτάκτως συγκαλέστηκε,ανοιχτά πλέον ,εξέφρασαν την απεργοσπαστική τακτική τους, κατηγορώντας την ΟΣΜΕ για την απόφαση της 24ωρης με το επιχείρημα ότι δεν ενημερώθηκαν, φροντίζοντας με τη σειρά τους να μην ενημερώσουν τα Δ.Σ και τους εργαζόμενους για την απεργοσπασία τους.

Φυσικά δεν εξαγνιζουμε την ΟΣΜΕ με αυτήν την 24ωρη,δεν ξεχνάμε τη στάση της πλειοψηφίας της όλα αυτά τα χρόνια,ειδικά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τον 4568/18 περί ιδιωτικοποίησης ο πρόεδρος της μίλαγε περί «καλού ιδιώτη».

Αυτό είναι το μαύρο μέτωπο της εργοδοσίας που έβαλε πλάτη στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι το μέτωπο της εργοδοσίας  που σκαρφίστηκε συντονιστικά-αποσυντονιστικα για να παραπλανήσει τους εργαζόμενους και τώρα τρώγονται για το ποιά ιδιωτικοποίηση ποιού κόμματος είναι καλύτερη, αυτό είναι το μέτωπο της εργοδοσίας που κατάργησε ουσιαστικά τις Γενικές Συνελεύσεις.

Οι παρατάξεις ΣΑΚ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΔΑΚΕ και ΕΝΑΝ είναι εκείνοι που ουσιαστικά αρνήθηκαν τη Γενική Συνέλευση για να παρθούν αποφάσεις ενάντια στο νόμο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκείνοι που αρνήθηκαν  την συνέλευση των εργαζομενων πριν μερικές μέρες ,ακολουθώντας όπως είπαν τις κυβερνητικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό, είναι εκείνοι που πάντα ψηφίζουν και οι 10 ως μέτωπο της εργοδοσίας, οποιαδήποτε πρόταση οργάνωσης προς αγωνιστική κατεύθυνση της ΔΑΣ για την υπεράσπιση εργατικών δικαιωμάτων  και διεκδικήσεων, είναι εκείνοι που επιτίθενται χυδαία στους αγώνες των εργαζομένων. 

Η ιδιωτικοποίηση, η προστασία της υγείας μας, τα αντεργατικά μέτρα που έχουμε μπροστά μας είναι αντικειμενικά προβλήματα για όλους και δεν χωράνε διαφορετικές ερμηνείες.

Οσο μας αφορά, απεργοσπάστες δεν θα γίνουμε, ούτε συγχωροχάρτι δίνουμε σε κανένα.  

Αξιοποιούμε  και την παραμικρή χαραμάδα αντίδρασης και αντίστασης απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία για να μπουν τα συνδικάτα σε τροχιά σύγκρουσης με τις πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας, για να βγούμε  στην αντεπίθεση με τα δικά μας ΔΙΚΑΙΑ αιτήματα.

ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

Να αγωνιστούμε για  ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ  ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, 100% ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΑΓΟΡΑ ΝΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ , ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΣΩΝ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ, ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ,ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΕ 7ΩΡΟ, 5ΝΘΗΜΕΡΟ, 35ΩΡΟ,ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙΝΑ ΟΔΗΓΟΥ

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ 12.00

 

    ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Α/Σ ΤΡΟΛΛΕΫ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός