ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «VODAFONE» Απόφαση συμμετοχής στην απεργία ενάντια στη νέα αντεργατική επίθεση



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Την συμμετοχή του στην απεργία, όποτε προκηρυχθεί, απέναντι στα αντεργατικά νομοσχέδια της κυβέρνησης, αποφάσισε το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Vodafone» – «360 Connect» και Λοιπές Θυγατρικές Επιχειρήσεις, που συνεδρίασε την Κυριακή 1 Νοέμβρη, για να συζητήσει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «την οργάνωση του αγώνα που θα δώσουμε μπροστά στην νέα επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα».

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκαν, εξορμήσεις – περιοδείες σε όλα τα κτίρια της «Vodafone» και σύσκεψη του σωματείου την Κυριακή 8/11 στις 11 π.μ., στο Περιστέρι, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (ΟΤΕ), στη Λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη.

Η ΝΔ εν μέσω δεύτερου κύματος πανδημίας, τονίζει το Σωματείο, «έρχεται να θεσμοθετήσει τις νέες απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου ώστε να εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους. Η νέα επίθεση στα εργασιακά, μας γυρνάει χρόνια πίσω αφού θέλουν να καθιερώσουν την 10ωρη εργασία, να νομιμοποιήσουν την απλήρωτη υπερωρία, και την μεγαλύτερη ευελιξία στους εργαζομένους. Για να μπορέσει να εφαρμόσει τα νέα μέτρα χτυπάει και την συνδικαλιστική δράση, την καρδιά του εργατικού κινήματος, τα σωματεία. Θέλουν οι εργαζόμενοι ως σύγχρονοι σκλάβοι να σκύβουν το κεφάλι, να μένουμε ανοργάνωτοι, να ξεχάσουμε όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει ώστε το κεφάλαιο να συνεχίζει απρόσκοπτα την κερδοφορία του».

«Το λέμε ξεκάθαρα», σημειώνει το Σωματείο, «δεν θα δεχθούμε να πληρώσουμε την νέα καπιταλιστική κρίση που επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας! Δεν θα δεχθούμε να μπούνε οι αγώνες μας στο γύψο!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός