ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΡΙΔΗΣ: Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης λόγω του συνωστισμού (AUDIO)Πάνω από 100 εργαζόμενοι βρίσκονται σήμερα σε καραντίνα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης κατήγγειλε μιλώντας στον «90,4 Αριστερά στα FM» ο Νικήτας Τσαρίδης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, εκ μέρους της ΔΑΣ.

Με ανακοίνωσή της, εξάλλου, η ΔΑΣ ΟΑΣΘ σημειώνει ότι η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή της Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα επόμενο ήταν να επιφέρει και αύξηση των κρουσμάτων σε εργαζόμενους του Οργανισμού.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες», υπογράμμισε ο Νικήτας Τσαρίδης, καθώς θυσίασε το αποτέλεσμα του περιορισμού της πανδημίας που με κόπο κατάφερε ο ελληνικός λαός τον περασμένο Μάρτη, προκειμένου να κερδοφορήσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι του Τουρισμού. Υπάρχει, είπε, μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, για την οποία τεράστιες είναι οι ευθύνες της διοίκησης του ΟΑΣΘ καθώς «ακόμα και τώρα δεν πραγματοποιείται ούτε μια απλή θερμομέτρηση στους εργαζόμενους, κατά την ανάληψη της βάρδιας».

Σχολίασε επίσης τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «παντού στον κόσμο στις ώρες αιχμής παρατηρείται έντονος συγχρωτισμός» στα ΜΜΜ, σημειώνοντας ότι εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν. Όπως είπε, λόγω του συνωστισμού τα λεωφορεία αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης, παρόλο που οι επιβάτες τηρούν σε απόλυτο βαθμό το μέτρο προστασίας της μάσκας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός