Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Πρωτοβουλίες στην Αττική για την Υγεία και τις συγκοινωνίεςΣε μια σειρά πρωτοβουλίες προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής) για την Υγεία και τις Συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 10 Νοέμβρη οργανώνουν μέρα δράσης για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας των ΔΣ των σωματείων στις 16.00 στο υπουργείο Υγείας. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Την Πέμπτη 19 Νοέμβρη αναλαμβάνουν ανάλογη πρωτοβουλία για τις αστικές συγκοινωνίες, σε συνεργασία με τα σωματεία του κλάδου, διεκδικώντας τακτικές και ασφαλείς συγκοινωνίες στο Λεκανοπέδιο.

Τέλος, την Τρίτη 17 Νοέμβρη θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο παραπάνω αγωνιστικός βηματισμός έχει ήδη συζητηθεί σε συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή του για τον ορισμό της ημερομηνίας της απεργίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά έχει ανακοινώσει κινητοποιήσεις την Τρίτη 10 Νοέμβρη, στις 10 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στις 2 μ.μ. στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια. Σε αυτές καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Ανάλογες παρεμβάσεις σχεδιάζει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής. Σήμερα, Παρασκευή, αντιπροσωπεία του μαζί με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κάνουν παρέμβαση στη διοίκηση του ΟΑΣΑ για τις συγκοινωνίες στην Ανατολική Αττική. Ιδιαίτερο βάρος δίνουν στα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής που εξυπηρετεί εκατοντάδες εργαζόμενους στα εμπορικά κέντρα στα Σπάτα και στη συγκοινωνία από και προς τις βιομηχανικές ζώνες της περιοχής.

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 757764Συνολικές αναγνώσεις:
  • 66Αναγνώσεις σήμερα:
  • 348391Συνολικοί επισκέπτες:
  • 53Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ