ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ Αθήνα: Με συμβολική παρέμβαση στο υπ. Εργασίας μετέφεραν το απεργιακό κάλεσμα και τις διεκδικήσεις (VIDEO – ΦΩΤΟ)Από τη σημερινή παρέμβαση στο υπ. Εργασίας

Από τη σημερινή παρέμβαση στο υπ. Εργασίας


Συμβολική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών, Σωματείων και του ΕΚΑ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας. (Δείτε εδώ video με δήλωση του Νίκου Μαυροκέφαλου, μέλους της ΕΕ του ΕΚΑ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ).

Κατήγγειλαν ότι ενώ είχαν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, ο τελευταίος για μια ακόμη φορά κρύφτηκε. Στη διάρκεια της παρέμβασης μιλώντας ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, χαιρέτισε τους απεργούς για τη συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία, ενώ στάθηκε στην ανάγκη συνέχισης του αγώνα για τις διεκδικήσεις για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. (Δείτε εδώ video).

Χαιρετίζοντας η Βέτα Πανουτσάκου, μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς για τη μάχη που δίνουν. Παράλληλα απαίτησε μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας του Δημοσίου. (Δείτε εδώ video).

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γιώργος Μυλωνάς, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σημειώνοντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτα τα εργασιακά δικαιώματα. (Δείτε εδώ video).

Κοινή συνισταμένη των παρεμβάσεων ήταν να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του Κόμματος.

Νωρίτερα, μοτοπορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας πραγματοποίησαν μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού. Με ντουντούκες, σημαίες, κορναρίσματα, έδωσαν τον απεργιακό τόνο, μεταφέροντας το αγωνιστικό μήνυμα και το περιεχόμενο των διεκδικήσεων. (Δείτε αναλυτικά εδώ)

Σημειώνεται ότι στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί είναι έντονο το κλίμα αστυνομοκρατίας με κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ παντού.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός