ΕΝΕΔΕΠ: Καταγγέλλει τη στοχοποίηση του ΔΣ του Σωματείου από την εργοδοσία



Τη στοχοποίηση των μελών του ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ από την εργοδοσία «COSCO» – PCT – D-PORT καταγγέλλει το Σωματείο καθώς «λίγες ώρες μετά τη επιτυχημένη απεργία στο λιμάνι, ενημερωθήκαμε από την εταιρεία D-PORT πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, καθώς και άλλα μέλη μας που ήταν παρόντα στην απεργιακή περιφρούρηση στις 26 Νοέμβρη, θέτονται εκτός παραγωγής με την πρόφαση της προστασίας των υπόλοιπων εργαζόμενων λόγω συγχρωτισμού».

«Με χαλκευμένες και ανυπόστατες κατηγορίες προσπαθούν να σπιλώσουν το ΔΣ του Σωματείου αντιστρέφοντας την πραγματικότητα που όλοι μας ζούμε μέσα στο λιμάνι» σημειώνει το ΕΝΕΔΕΠ τονίζοντας πως όσοι έδωσαν την απεργιακή μάχη στις 26 Νοέμβρη «τηρούσαν όλα τα απαραίτητα κι προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας, πολύ καλύτερα από ότι τα τηρεί η εργοδοσία μέσα στον λιμάνι του Πειραιά».

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την προσπάθεια της εργοδοσίας να βάλει εμπόδια στην απεργιακή κινητοποίηση ζητώντας παρέμβαση υπουργείων και εισαγγελέων

«Τολμάνε λοιπόν να στοχοποιούν και να δυσφημίζουν το μαχητικό ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΝΔΕΠ και πρωτοπόρους εργαζόμενους που διεκδικούν μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζόμενων και του λαού, για συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, για ολοκληρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα για μόνιμη και σταθερή δουλειά» τονίζει το Σωματείο προσθέτοντας:

«Ποιοι τολμάνε να δυσφημίζουν το ΔΣ του ΕΝΕΔΕΠ; Το κάνει η εργοδοσία της «COSCO» – PCT, D-PORT και των εργολάβων τους που δεν έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την υγεία των εργαζομένων και των οικογενειών μας. Είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να μην ενημερώνουν για τα πραγματικά νούμερα των κρουσμάτων στις προβλήτες ενώ αρνούνται να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία λιμενεργατών κι εργατοϋπαλλήλων».

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι απολυμάνσεις στα μηχανήματα γίνονται μόνο μετά από πιέσεις των εργαζομένων κι εφόσον υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα που έχει γίνει γνωστό. Πάνω στα καράβια, παύουν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας. Δεν πραγματοποιούνται τεστ για όλο το προσωπικό. Μέσα σε γραφεία ή καμαράκια ελάχιστων τετραγωνικών εργάζονται 3 και 4 άτομα.

«Τους κάνουμε σαφές, ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ότι και να κάνουν, ότι μέσα και να επιστρατεύσουν, δικά τους σωματεία-παραμάγαζα, τα παπαγαλάκια τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τις εισαγγελικές διώξεις, δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και την αταλάντευτη στάση των μελών του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, που παλεύουμε για να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι μια ζωή στο μπόι που της αξίζει» τονίζει το Σωματείο και καλεί «όλους τους συναδέλφους, ακόμη περισσότερο να συσπειρωθούν στο Σωματείο μας, στο Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ που παλεύει για όλους τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, να δώσουμε δύναμη στη δύναμη μας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός