Δελτίο Τύπου για την διαδικτυακή συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ



Μετά από πολλούς μήνες συνειδητής και επιλεκτικής απραξίας, συνεδρίασε σήμερα διαδικτυακά η Διοίκηση της ΓΣΕΕ. Όλους αυτούς τους μήνες ο λαός μας μετρά εκατοντάδες νεκρούς – θύματα της πανδημίας και το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, χιλιάδες απολύσεις και πάνω από 1 εκ. ανέργους, το εισόδημα των εργαζομένων έχει ουσιαστικά εξανεμιστεί.

Ωστόσο, οι δυνάμεις που ηγούνται της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης λέξη δε βρήκαν να πουν για τη μάχη που δίνουν εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνδικάτα, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα ενάντια στην αντεργατική και κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης, τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού. Και τι να πουν, άλλωστε, αφού όλο αυτό το διάστημα «έλαμψαν» δια της απουσίας τους από όλα όσα απασχολούν τους εργαζόμενους και τα πραγματικά εργατικά σωματεία; Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού σουλατσάριζαν στα υπουργεία στηρίζοντας τα κυβερνητικά νομοσχέδια, στις επιτροπές, στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων με κυβέρνηση και εργοδότες, χαρακτηρίζοντας «άσκοπη ενέργεια» και «κυνήγι μαγισσών» την απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Νοέμβρη!

Αντίθετα, βρήκαν πολλά να πουν για το πώς η ΓΣΕΕ θα ενισχύσει το ρόλο της ως επιτελείο των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών και των κυβερνήσεών τους, πώς θα βελτιώσει τη συμβολή της στην υπόθεση της στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης και πώς θα ενσωματώσει και τους εργαζόμενους στην υπόθεση αυτή. Επιπλέον, επιχειρηματολόγησαν ότι είναι αναγκαίες οι νέες περικοπές στους μισθούς μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και άλλων αντεργατικών πολιτικών.

Αυτό που τους ενδιαφέρει και αποφάσισαν είναι η συμμετοχή στον κοινωνικό διάλογο και την επιτροπή Πισσαρίδη, καθώς και η συμμετοχή της ΓΣΕΕ στο διεθνές Φόρουμ «ΕΛΛΑΔΑ 2040», μαζί με «σημαίνουσες προσωπικότητες», κατά τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, όπως ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς και ο εκπρόσωπος του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Τους ενδιαφέρει η πιο στενή διασύνδεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ με το ΕΣΠΑ και τα κοινοτικά προγράμματα.

Δεν παρέλειψαν, επίσης, να ρίξουν για άλλη μια φορά τη χολή τους απέναντι στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που μπαίνουν «καρφί» στο μάτι τους, αφού πρωτοστατούν και αυτό το διάστημα για να μην περάσει η σιγή νεκροταφείου που εργοδοσία και κυβέρνηση θέλουν να επιβάλουν, για να υπερασπιστούν οι εργαζόμενοι την υγεία, τη ζωή τους, τα δικαιώματα και το δίκιο τους, για να βάλουν μπροστά τις δικές τους ανάγκες απέναντι στα σχέδια των αφεντικών και του κράτους τους.

Για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν πόσο ενταγμένοι είναι στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής που συναποφασίζεται στα γραφεία του ΣΕΒ, πόσο επικίνδυνοι είναι για τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα, πόσο μεγάλη ανάγκη είναι οι εργαζόμενοι να τους κάνουν πέρα.

Το ελπιδοφόρο μήνυμα αυτής της περιόδου είναι ο συντονισμός και η πάλη των εργαζόμενων και των συνδικάτων τους απέναντι στα σχέδια εργοδοσίας – κυβέρνησης, κάτι που πρέπει να ενισχυθεί και το επόμενο διάστημα.

Στην κατεύθυνση αυτή, το ΠΑΜΕ έδωσε και θα δίνει όλες του τις δυνάμεις.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός