ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ: Συγκέντρωση με τα οχήματα την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη



Σε συγκέντρωση με τα ταξί καλούν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη στις 10 το πρωί στη Μεσογείων (στο ύψος του νοσοκομείου «Γεννηματά»).

«Η οργάνωση της πάλης μας, είναι ο μόνος δρόμος ώστε να αναδείξουμε τα δίκαια αιτήματά μας και να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα λύσεις για την προστασία της υγείας αλλά και για να ζήσουμε τις οικογένειές μας», τονίζουν οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί προσθέτοντας ότι «οι χειρισμοί της κυβέρνησης στην πανδημία, η νέα κρίση και οι πολιτικές που την συνοδεύουν μας οδηγούν στη χρεοκοπία. Το lockdown εξανέμισε το εισόδημα, διογκώνει τα χρέη μας. Οι αναστολές πληρωμών θα βρεθούν μπροστά μας, οι επιστρεπτέες προκαταβολές αποδείχτηκαν φιάσκο, αφού το 70% των ταξιτζήδων δεν το παίρνει και θα επιστραφεί τελικά όλο πίσω και με τόκο 7,4% ενώ μας είπαν ότι θα ήταν άτοκο. Δίνουν λεφτά στους επενδυτές ταξί και όχι στους α/α και στους οδηγούς που υποφέρουν. Τα έξοδα παραμένουν στα ύψη, η εφορία παραμένει ίδια με πέρυσι».

Μπροστά σε όλα αυτά, η πλειοψηφία της ΠΟΕΙΑΤΑ και του ΣΑΤΑ είναι άφαντες επισημαίνουν προσθέτοντας ότι «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι συμφωνεί με τις επιλογές της κυβέρνησης γι’ αυτό και δεν αντιδρά. Συμφωνεί με αυτήν την πολιτική που μας καταδικάζει στο βωμό του κέρδους των μονοπωλίων, συνειδητά επιλέγει την σιωπή, βάζει πλάτη για να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση. Συναγωνίζεται το προηγούμενο προεδρείο του ΣΑΤΑ που συνειδητά έβαζε πλάτη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα το παίζει «αντιπολίτευση». Δεν νοιάζονται και οι μεν και οι δεν που πολλοί συνάδελφοι σε λίγο καιρό θα βρεθούν σε αδιέξοδο, αφού θα χρειαστεί να αντικαταστήσουν το αυτοκίνητο μέσα σε αυτές τις συνθήκες,ούτε γι αυτό δεν έχουν θέση, δεν έχουν πρόταση. Δεν θέλουν να διεκδικήσουν το αυτονόητο: επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ για αντικατάσταση του αυτοκινήτου. Είναι πλέον φανερό ότι είναι η φωνή της κυβέρνησης στον κλάδο».

Οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί απαιτούν:

Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού

Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές μας εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας.

Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης – κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών – που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη είτε προς Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, πρώην ΔΕΚΟ, προμηθευτές κ.ά. Να καταργηθεί στην πράξη «ο Πτωχευτικός».

Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες.

Διαγραφή τμήματος των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για την εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

Να διατηρηθεί το 13% στο ΦΠΑ.

Να μειωθεί το κόστος του πετρελαίου κίνησης, μειώνοντας τους φόρους που επιβάλλονται στην τιμή του, όπως στους εφοπλιστές.

Επιδότηση στην αντικατάσταση του οχήματος και του ταξιμέτρου με χρήματα από το ΕΣΠΑ αφού άμεσα το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκινήτων πρέπει να αντικατασταθεί».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός