Το δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν Υγείας εξακολουθεί να είναι σε «καραντίνα»



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Τις ευθύνες της κυβέρνησης που δεν έκανε τίποτα τους δέκα μήνες πανδημίας για να ενισχύσει τις υποδομές της δημόσιας Υγείας σε όλη τη χώρα, αλλά και στο νησί της Ρόδου, καταγγέλλει η γραμματεία της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων της Νότιας Ρόδου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή τονίζει πως «δέκα μήνες πανδημίας και δεύτερο lockdown και οι δομές Υγείας στα χωριά εξακολουθούν να υποφέρουν (…) Ειδικότερα σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές του νησιού, όπως και στη δημοτική μας ενότητα την Νότια Ρόδο, το δικαίωμα της δημόσιας δωρεάν Υγείας εξακολουθεί να είναι σε «καραντίνα». Μετά από δέκα μήνες πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει τις δομές δημόσιας Υγείας στη Νότια Ρόδο. Και δεν έκανε τίποτα για μια περιοχή που οι κάτοικοι της έχουμε αναδείξει τα προβλήματα των δομών Υγείας εδώ και χρόνια με κινητοποιήσεις, δημόσιες παρεμβάσεις και έχουμε συγκεκριμένα τεκμηριωμένα αιτήματα».

Η Επιτροπή επισημαίνει πως δεν πραγματοποιήθηκαν τεστ ως σήμερα από τον ΕΟΔΥ σε όλα τα χωριά της Νότιας Ρόδου και στους μεγάλους εργασιακούς χώρους της περιοχής, όπως το εργοστάσιο της ΔΕΗ και τις υπηρεσίες του δήμου και εκφράζει τη στήριξή της στο δίκαιο αγώνα του συλλόγου των εργαζομένων του νοσοκομείου Ρόδου, που απαιτεί από την κυβέρνηση να καλύψει άμεσα με μόνιμο προσωπικό τις εκατοντάδες κενές θέσεις υγειονομικών. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει ειδικά τώρα υπόθεση όλου του νησιού. Στα δύσκολα που έρχονται το δημόσιο νοσοκομείο θα είναι το αποκούμπι του ροδιακού λαού».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός