ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ: Καταγγελίες εργαζομένων για τη μη λήψη μέτρων σε χώρους δουλειάς και τον αποδεκατισμό των νοσοκομείων (VIDEO)



Τις ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, καταγγέλλει ο Χρήστος Ματαράγκας, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια, μιλώντας στο κανάλι «Κόντρα» το βράδυ της Παρασκευής, για την εξάπλωση της πανδημίας στη Δυτική Αττική.

Επισημαίνοντας ότι πάνω από 120.000 εργαζόμενοι εργάζονται στην περιοχή, κατήγγειλε πως σε αρκετές επιχειρήσεις με ευθύνη του εργοδότη, δεν λαμβάνονται καθόλου μέτρα, δεν γίνονται απολυμάνσεις, υπάρχουν καταγγελίες για απόκρυψη κρουσμάτων και κλίμα τρομοκρατίας εκ μέρους των εργοδοτών.

Κατήγγειλε επίσης, ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες για ελέγχους στους χώρους δουλειάς είναι υποστελεχωμένες και με ελάχιστο προσωπικό.

Επισήμανε την ανάγκη να γίνονται μαζικά τεστ με περιοδικότητα σε όλους τους εργαζόμενους, με ευθύνη του κράτους.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Γιάννης Γαλανόπουλος, γιατρός στο Θριάσιο Νοσοκομείο και μέλος του ΔΣ της ΟΕΝΓΕ, καταγγέλλοντας ότι ενώ βλέπουμε εδώ και μήνες την κυβέρνηση να προσπαθεί να καλλιεργήσει την ατομική ευθύνη, η ίδια δεν λαμβάνει τη συλλογική ευθύνη για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και τους εργοδότες μεγάλων επιχειρήσεων.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που περιορίζεται σε ευγενικές συστάσεις προς τους εργοδότες, την ώρα που πάνω από 100 άνθρωποι πεθαίνουν ημερησίως και δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για τους χώρους δουλειάς, αλλά και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός