Παρέμβαση στο πρακτορείο ταχυμεταφορών καταγγέλλοντας τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου (ΦΩΤΟ)



Παρέμβαση στο πρακτορείο ταχυμεταφορών της «Γενικής Ταχυδρομικής» στα Γλυκά Νερά, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής και του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Νομού Αττικής (ΣΕΤΤΑ), καταγγέλλοντας τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από την εργοδοσία τη Δευτέρα 4 Γενάρη.

«Η τρομοκρατία των αφεντικών θα τσακιστεί από την οργάνωση των εργατών», έγραφε το πανό και επισημαίνουν ότι το γεγονός του ξυλοδαρμού «είναι συνέχεια της εργοδοτικής και κρατικής βίας που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου μας όλα αυτά τα χρόνια και έχει ενταθεί τον ένα χρόνο της πανδημίας. Είναι συνέχεια της προσπάθειας να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς με αφορμή και την πανδημία. Βία που πατάει πάνω στους νόμους του κράτους, στο νομοθετικό έργο όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, που όχι απλά νομιμοποιεί την εργασιακή αυθαιρεσία, άλλα δίνει και νέα εργαλεία για να ξεζουμίσει ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους, με τη δουλειά τα Σαββατοκύριακα, τη νομική κατοχύρωση της 10ωρης δουλειάς, τη δουλειά ήλιο με ήλιο».

Σημειώνουν ότι «τεράστιες είναι οι ευθύνες της μητρικής εταιρείας της «Γενικής Ταχυδρομικής» και των υπόλοιπων μεγάλων εταιρειών του κλάδου, που με το καθεστώς του franchise έχει επιβάλει συνθήκες γαλέρας. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που το σωματείο μας έρχεται αντιμέτωπο με παρόμοιο γεγονός» και προειδοποιούν την εργοδοσία της «Γενικής Ταχυδρομικής», «να αναλάβει την ευθύνη της, να μην τολμήσει να συνεχίσει την προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων. Θα βρουν μπροστά τους το ΣΕΤΤΑ, το οργανωμένο ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους του κλάδου», σημειώνει και καλεί τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου «να καταγγείλουν το απαράδεκτο γεγονός και να ενημερώσουν τους συναδέλφους στους χώρους ευθύνης τους. Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε, με γερά, μαζικά και ταξικά προσανατολισμένα σωματεία».

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής
Τέτοιες πρακτικές εργοδοτικής τρομοκρατίας, που το τελευταίο διάστημα με την ανοχή των κυβερνήσεων απέναντι στην μεγαλοεργοδοσία έχουν αρχίσει και παίρνουν μόνιμα χαρακτηριστικά, δεν είναι ανεκτές από το ταξικό κίνημα και θα πάρουν την απάντησή τους οργανωμένα και δυναμικά.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ενδεικτικό της λύσσας της εργοδοσίας για κέρδη και της σαπίλας του συστήματος, αφού πραγματοποιήθηκε σε ένα κλάδο που οι εταιρείες μέσα στην πανδημία πολλαπλασίασαν τα κέρδη τους την ίδια ώρα που ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με 12ωρα, χωρίς ρεπό, χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς προσλήψεις που ήταν αναγκαίες όλο αυτό το διάστημα. Τώρα πλέον χρησιμοποιούν και την βία για να επιτευχθεί ο «σκοπός».

Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα συνδικάτα τους και οργανωμένα, μαζί με το ταξικό κίνημα, να τσακίσουν κάθε προσπάθεια εργοδοτικής τρομοκρατίας, που όσο οι εργαζόμενοι θα είναι ανοργάνωτοι θα εντείνετε και θα παίρνει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Ο μοναδικός δρόμος για την Εργατική Τάξη και η απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία, στο τσάκισμα των δικαιωμάτων και της ζωής μας, είναι το δυνάμωμα του ταξικού κινήματος και η διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, που έρχονται σε κόντρα με τα κέρδη της εργοδοσίας, που όπως ξεκάθαρα φάνηκε και χθες είναι αδίστακτη και χρησιμοποιεί όλες τις πρακτικές προκειμένου να τα πετύχει.

Το συμβάν καταγγέλλει και το Σωματείο Εργαζομένων DHL EXPRESS (HELLAS)

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός