ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Διαμαρτυρία τώρα στο ΚΕΠΕΚ στην Ελευσίνα για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς



Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) στην Ελευσίνα πραγματοποιούν Σωματεία της Δυτικής Αττικής απαιτώντας τώρα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική συνεχίζει να βρίσκεται στο «κόκκινο» και η αύξηση των κρουσμάτων επιβεβαιώνει ότι όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς θα συνεχίζεται ένα «πινγκ-πονγκ» του κορονοϊού από τον χώρο εργασίας στον τόπο κατοικίας των εργαζομένων.

Τα Σωματεία τονίζουν ότι με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας οι χώροι δουλειάς και οι συγκοινωνίες παραμένουν υγειονομικές βόμβες εξάπλωσης της πανδημίας. Επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί καθώς δεν έχει πάρει μέτρα για να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ, δεν έχει ενισχύσει τα Κέντρα Υγείας και το Θριάσιο Νοσοκομείο, δεν κάνει ελέγχους στους χώρους δουλειάς, διατηρεί υποστελεχωμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με το ΚΕΠΕΚ να έχει μόλις 9 επιθεωρητές για όλη τη Δυτική Αττική.

«Δεν θα τους αφήσουμε να παίζουν με την υγεία και την ασφάλειά μας!», τονίζουν τα Σωματεία και προσθέτουν: «Δυναμώνουμε τη δράση και τις διεκδικήσεις μας. Συνεχίζουμε τη δράση για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας, παλεύουμε για τα εργασιακά μας δικαιώματα».

Τα Σωματεία την Πέμπτη 14 Γενάρη στις 4.30 μ.μ. θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας και την Πέμπτη 21 Γενάρη στις 5 μ.μ. σε κινητοποίηση στην Ελευσίνα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός