«Ένοχοι για το συνεχιζόμενο έγκλημα είστε εσείς και οι προκάτοχοί σας»



«Ένοχοι για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού είστε εσείς και οι προκάτοχοί σας», τονίζει σε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για τις πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη που επέρριψε την ευθύνη στους θεράποντες ιατρούς και όχι στις ελλείψεις για το θάνατο εκτός ΜΕΘ ασθενών από κορονοϊό προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωση η ΟΕΝΓΕ αναφέρει πως «ο κ. Κοντοζαμάνης ούτε λίγο ούτε πολύ επιχείρησε με απαράδεκτο τρόπο να ενοχοποιήσει τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων για τους θανάτους από Covid-19 που καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. Και αυτό προφανώς για να αποσείσει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για την εκτίναξη στη χώρα μας της θνητότητας από Covid-19 το τραγικό δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 ιδιαίτερα στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Το γεγονός ότι το «επιχείρημα» αναπαράγεται και από άλλους υπουργούς της κυβέρνησης που επικαλούνται τον κ. Κοντοζαμάνη είναι απόδειξη πως δεν ήταν μια φραστική αστοχία. Μετά τον «ανεύθυνο λαό» που δεν τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας, στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκαν οι άλλοτε «ήρωες» γιατροί».

Προσθέτει πως «η μεθόδευση αυτή αποτελεί πραγματικό θράσος από μια κυβέρνηση που από τον περασμένο Φεβρουάριο ως και σήμερα έχει αγνοήσει προκλητικά όλα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης. Ως εδώ. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για την αποψίλωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, για τη διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. Τα ψέματα τελείωσαν. Ένοχοι για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού είστε εσείς και οι προκάτοχοί σας. Γιατί λογαριάζετε τις ανάγκες μας σαν «κόστος που πρέπει να εξορθολογιστεί», τα δικαιώματά μας σαν καύσιμη ύλη για την περιβόητη ανάπτυξή σας. Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες».

Μετά τις αντιδράσεις, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης με νεότερη δήλωση στην εφημερίδα «Τα Νέα» προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις ισχυριζόμενος πως παραποιήθηκαν τα όσα είπε. «Ουδέποτε αναφέρθηκα σε ευθύνες ιατρών για τον θάνατο ασθενών λόγω Covid», υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και προσθέτει πως «ο ισχυρισμός περί δήθεν απόδοσης ευθυνών σε ιατρούς αποτελεί πλήρη παραποίηση των όσων δηλώθηκαν και είναι απολύτως ψευδής και ανυπόστατος».

Το γεγονός ότι χρειάστηκε να γίνει διευκρινιστική δήλωση από τον Β. Κοντοζαμάνη δείχνει ότι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν θορύβησαν την κυβέρνηση που έχει την ευθύνη της διαχείρισης της πανδημίας και της θωράκισης του συστήματος Υγείας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός