Καταγγέλλουμε το περιστατικό βίας σε βάρος συναδέλφου μας.15 Γενάρη 2021

Συνάδελφοι-σες
Το τελευταίο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των περιστατικών βίας σε εργαζομένους του κλάδου μας που πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια.

Οι εργαζόμενοι έχουν γίνει ο κυματοθραύστης των διαχρονικών προβλημάτων στις αστικές συγκοινωνίες.

Οι συνάδελφοί μας καλούνται να διαχειριστούν την αγανάκτηση, την οργή και το θυμό που προκαλούν οι τραγικές ελλείψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πόσο μάλλον μέσα σε συνθήκες lock down και πανδημίας, που μετατρέπουν τα ΜΜΜ σε «βόμβες» διασποράς.

Ο συνάδελφός μας πλήρωσε (όπως και άλλοι παλαιότερα) την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Μια εγκληματική πολιτική που μετατρέπει τους συνάδελφους σε εργαζομένους πολλούς ταχυτήτων κι πολλών ειδικοτήτων ως και ελεγκτών σε συρμούς και αποβάθρες.

Μόνο πρόκληση αποτελούν οι καταγγελίες της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Προστασίας και τη Διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την ίδια στιγμή που καταγγέλλουν το περιστατικό, συνεχίζουν να μην παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο εν μέσω πανδημίας για την πραγματική προστασία της υγείας των εργαζομένων και των επιβατών, δεν προμηθεύονται νέα Μέσα Μεταφοράς που να καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες.

Τέτοια περιστατικά αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κυβέρνησης για ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας.

Συνάδελφοι , η κυβέρνηση με τις ευλογίες των εργοδοτικών συνδικαλιστών, ετοιμάζει ειδικό σώμα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, «μυστικούς» επιβάτες, «χαφιέδες» δηλαδή της εργοδοσίας.

Αξιοποιούν εργολάβους και εταιρείες φύλαξης με παροχές εκατομμυρίων ευρώ και απλήρωτους εργαζόμενους λυμαίνονται χρόνια τις «κρατικές» αστικές συγκοινωνίες.

Την ίδια στιγμή ετοιμάζουν νέο αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια και κτυπούν φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς σε κάθε κινητοποίηση.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να παλέψουν για :

  • Πρόσληψη προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες
  •  Να αυξηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να πυκνώσουν τα δρομολόγια
  • Μέτρα προστασίας και ασφάλειας της υγείας των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίας.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός