Με ενότητα και αποφασιστικότητα κρατήσαμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή



«Έχοντας στήριγμα την αλληλεγγύη συνεχίζουμε. Έχουμε άλλες τόσες αντοχές», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, σημειώνοντας ότι «σε κάθε περίπτωση τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα έρθουν σε κοινή συνεδρίαση όλα τα διοικητικά συμβούλια, θα ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι και από κοινού θα καθορίσουμε τη στάση μας».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία, «η ΛΑΡΚΟ, από «ένα βαρέλι δίχως πάτο». Από μία «προβληματική επιχείρηση που μπαίνει μέσα κάθε μήνα». Από «μία επιχείρηση που χρωστά 350 εκατομμύρια στη ΔΕΗ και εκκρεμεί ένα πρόστιμο 136 εκατομμυρίων ευρώ κρατικών ενισχύσεων». Από μία επιχείρηση που «οι βολεμένοι, κακομαθημένοι και καλοπληρωμένοι εργαζόμενοι την έφεραν στην αδιέξοδο», τώρα, όλα «τα χρέη» σβήνουν και «έχει προοπτική ανάπτυξης»».

«Οι έξι (6) ντόπιοι και ξένοι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου που έδειξαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση των διαγωνισμών εκποίησης», επισημαίνουν τα σωματεία, «ανεξάρτητα τη στρατηγική που θα επακολουθήσουν στη δεύτερη φάση δεσμευτικών προσφορών, «ρίχνουν» από την κυβέρνηση και το «τελευταίο φύλλο συκής»».

Όπως υπογραμμίζουν, «ο ανυποχώρητος, ενωτικός αγώνας των εργαζομένων. Τα δίκαια αιτήματα και οι σωστές θέσεις για την αξιοποίηση της ΛΑΡΚΟ υπέρ των συμφερόντων όλου του ελληνικού λαού, που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, μέσα από τη μεγάλη αλληλεγγύη που γνωρίσαμε και εκφράζεται μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνονται ως σωστά και δίκαια».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης τα σωματεία αναφέρουν ότι «η υπερχρέωση της ΛΑΡΚΟ ήταν συνειδητή επιλογή απαξίωσης από όλες τις κυβερνήσεις, για να παραδοθούν τα «φιλέτα» της άμεσα στα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Παράλληλα σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση με σαφήνεια επί της ουσίας ζήτησε από τους εργαζόμενους «λευκή επιταγή» και τη συναίνεσή μας για να απολύσει όλους τους εργαζόμενους, για να μας βγάλει έξω από τις εργασίες μας».

Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, προσθέτουν, «απαντήσαμε όχι στις απολύσεις και ζητήσαμε γραπτώς να μας πει το τι ακριβώς έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση. Αν και υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού, ακυρώθηκε. Μέχρι σήμερα δεν μας έχουν απαντήσει. Αναμένουμε».

Καταλήγοντας τα σωματεία τονίζουν ότι «με ενότητα και αποφασιστικότητα κρατήσαμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή. Αποκρούσαμε διασπάσεις, αντέξαμε ένα χρόνο αγώνα, είμαστε όλοι στις εργασίες μας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός