Σύγκληση της ΕΕ της ΠΝΟ για απόφαση 48ωρης απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης για τη ΣΣΕ



Φωτογραφία αρχείου

Φωτογραφία αρχείου


Την άμεση σύγκληση της ΕΕ της ΠΝΟ για λήψη απόφασης για 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία με προοπτική κλιμάκωσης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, απαιτούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Αυτή η απαίτηση προβάλλει καθώς τα τρία ναυτεργατικά σωματεία με δελτίο Τύπου «καταγγέλλουν την κυβέρνηση και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη νέα εγκριτική πράξη νηολόγησης που τροποποιεί τον όρο 8 των Φ/Γ πλοίων και καταργεί τη ΣΣΕ στα ποντοπόρα πλοία, κάνοντας πράξη την υπόσχεσή τους για ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα, με μισθούς γαλέρας, χωρίς δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση».

Πιο συγκεκριμένα το ΝΑΤ απέστειλε έγγραφο στα ναυτεργατικά σωματεία με το οποίο ενημερώνει ότι πλέον στα ποντοπόρα πλοία με ελληνική σημαία δεν θα ισχύει η ΣΣΕ του ελληνικού νηολογίου και ζητά από την ΠΝΟ, την ΙTF κ.ά. να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΝΑΤ ποιες είναι οι ισχύουσες συμβάσεις της ITF. Να σημειωθεί ότι η σύμβαση της ITF πρόκειται για σύμβαση-ψίχουλα, πολύ πιο κάτω ακόμα και από τα 1.000 δολάρια ως μηνιαίος μισθός του ναυτεργάτη.

Παράλληλα τα ναυτεργατικά σωματεία απαιτούν την κατάργηση του Ν.4714/2020 που καταργεί τη ΣΣΕ, τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και παρεμβαίνει ωμά στα ναυτεργατικά σωματεία. Επίσης ΣΣΕ και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες. Ενώ τέλος ζητούν να ενημερωθούν όλες οι διεθνείς ναυτεργατικές οργανώσεις και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός