Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ: Παράσταση Διαμαρτυρίας Δευτέρα 8-2-2021



Θεσσαλονίκη 6-2-2021

Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΑΣΘ
Παράσταση Διαμαρτυρίας Δευτέρα 8-2-2021

Συνάδελφοι, ήδη η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει ξεκινήσει την επίθεση της στα εργασιακά μας δικαιώματα με την μείωση των ρεπό εφαρμόζοντας κύκλωμα 2ημερων ρεπό στις υπηρεσίες του μηνάς Φεβρουαρίου.
Όπως γνωρίζουμε όλοι θα ακολουθήσουν και οι νέες περικοπές των μισθών.
Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα γιατί αυτός ήταν ο διαχρονικός στόχος των διοικήσεων του Οργανισμού είτε βρίσκονταν στο τιμόνι παλαιότερα οι μέτοχοι είτε σήμερα με τις διορισμένες διοικήσεις από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προσφυγής του ΟΑΣΘ με ασφαλιστικά μέτρα κατά της απεργιακής συγκέντρωσης πρέπει να διατρανώσουμε την αντίθεση μας σε κάθε νέα απόφαση μείωσης των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους τη Δευτέρα 8-2 -τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις)- να συγκεντρωθούμε μπροστά στα γραφεία του Οργανισμού και να θέσουμε όλα αυτά τα ζητήματα -πέρα από τη διοίκηση του Οργανισμού- και στο λαό της πόλης με κάλεσμα των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης για να ακουστεί η φωνή των συναδέλφων και να αντικρούσουμε κάθε συκοφάντη και κυβερνητικό φερέφωνο.
Εμείς κινούμε αυτό τον Οργανισμό, εμείς γνωρίζουμε τα προβλήματα της συγκοινωνίας και εμείς έχουμε γνώση, θέσεις και προτάσεις για το πως μπορεί ο λαός να έχει καλύτερες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοί που εργάζονται σ’ αυτόν να έχουν συγκροτημένα δικαιώματα.

Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα μας !!

• Νέα ΣΣΕ με ΑΥΞΗΣΕΙΣ στους μισθούς 119 ΡΕΠΟ για όλους τους εργαζόμενους
• 5ημερο – 7ωρο – 35ωρο για όσους εργάζονται στα ΒΑΕ
• Εφαρμογή ΟΛΩΝ των άρθρων μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους της ΣΣΕ
• Επιστροφή όλων των χρωστούμενων από τον ΟΑΣΘ στους εργαζόμενους (Ταμεία, επιδόματα ασφαλούς οδήγησης, πλεονάσματα χρήσης κλπ)
• Ένταξη των συναδέλφων (ΥΕ) από την ΕΛΒΟ στα κλιμάκια της (ΔΕ) της ΣΣΕ και επαναφορά των περικοπών των μισθών τους
• Κατάργηση της προγραμματισμένης υπερωρίας των οδηγών με ΑΛΛΑΓΕΣ ΒΑΡΔΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΡΜΑΤΑ.
• Κατάργηση του ωραρίου της διακοπής με εφαρμογή 3ης βάρδιας.
• Κατάργηση της ιδιωτικοποίησης της μεταφοράς (ΚΤΕΛ, leasing) – φθηνή και ποιοτική συγκοινωνία για τον λαό της πόλης με νέα σύγχρονα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Τη Δευτέρα 8-2 στις 11:00 π.μ. συγκέντρωση των
εργαζομένων μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός