Κάτω τα ξερά σας από τα συνδικάτα.



Επιτροπή Αγώνα ΠΑΜΕ Α/Σ Αγ. Δημητρίου.

7-2-2021

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε πως στις 05/02/21 μας γνωστοποιήθηκε η προσπάθεια της Διοίκησης του αμαξοστασίου μας να μετατρέψει το γραφείο του Συνδικάτου, σε γραφείο διοικητικής χρήσης.
Όπως όλοι γνωρίζετε σε όλα τα αμαξοστάσια υπάρχουν γραφεία των σωματείων.
Τα γραφεία αυτά μετράνε αρκετές δεκαετίες ζωής και περιήλθαν στην χρήση των εργαζομένων, ύστερα από διεκδίκησή τους.
Πρόκειται για χώρους ξεκούρασης, συνάντησης των εργαζομένων όπου συζητάνε τα προβλήματά τους, οργανώνουν των αγώνα τους και επιλύουν εργασιακά ζητήματα που αφορούν το αμαξοστάσιο και όχι μόνο.

Το δικό μας γραφείο του Συνδικάτου είναι ενεργό και ιδιαίτερα μετά την παραχώρηση της καντίνας σε ιδιώτη, λειτουργεί και ως αίθουσα αναμονής συναδέλφων των διακεκομμένων βαρδιών, των συναδέλφων εκείνων που έχει λήξει η βάρδια τους και αναμένουν τα υπηρεσιακά λεωφορεία για να πάνε σπίτια τους και χώρος διαλείμματος για τους συναδέλφους στα πετρέλαια.

Ως εργαζόμενοι καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την προκλητική αυτή ενέργεια της Διεύθυνσης του αμαξοστασίου Αγ. Δημητρίου.
Η αντίδρασή μας ήταν άμεση με την επί τόπου παρέμβαση της επιτροπής αγώνα του ΠΑΜΕ, στο γραφείο του Διευθυντή, απ’ όπου δόθηκε η εντολή αυτή.
Εκεί ενημερωθήκαμε ότι η Διεύθυνση είχε την σύμφωνη γνώμη του προέδρου του Συνδικάτου κυρίου Σιορίκη για την απόφαση αυτή.

Καταγγέλλουμε, την στάση την οποία κράτησε ως εργοδοτικό φερέφωνο και άξιος υποστηρικτής των συμφερόντων της εταιρείας, ο πρόεδρος εργαζομένων του Συνδικάτου, που ενώ γνώριζε για τον εν λόγω εγχείρημα και θεωρώντας το μικρής σημασίας, προτίμησε να το δικαιολογήσει λέγοντας πως πρόκειται για κάτι «προσωρινό».
Επίσης, καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αναλγησία του εκλεγμένου εκπροσώπου εργαζομένων της παράταξης ΔΑΚΕ κύριο Υφαντή (ΟΣΜΕ), ο οποίος αν και βρίσκονταν μπροστά στην παρέμβαση, όχι μόνο δεν πήρε ξεκάθαρη θέση υπεράσπισης του εν λόγω χώρου (να μην περιέλθει στα χέρια της εταιρείας), αντίθετα εξαπέλυσε μύδρους και ειρωνεία σε εμάς, που πραγματοποιήσαμε την παρέμβαση αυτή στο γραφείο του Διευθυντή.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Ακριβώς το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και οι συνεργάτες τους ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, όταν εισήλθαν στο χώρο μας οι ιδιώτες (ΚΤΕΛ), μόνο που όσο περνάει ο καιρός και ο κάθε αδαής καταλαβαίνει πως πρόκειται για ένα μέτρο μόνιμο αφού όλο και περισσότερες αστικές γραμμές παραχωρούνται προς εκμετάλλευση στους ιδιώτες.
Αλήθεια, ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;;;;

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Ο σκοπός τους είναι βρώμικος!!!
Τόσο η κίνηση της Διεύθυνσης όσο και η στάση των εργοδοτικών βαστάζων δεν είναι καθόλου τυχαία!!!
Αυτή η ενέργεια είναι συνέχεια της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι για την συνδικαλιστική τους δράση. Εντάσσεται σ’ ένα γενικότερο αντεργατικό πλαίσιο που ως στόχο έχει, την υλοποίηση σχεδίων για την περαιτέρω ένταση και χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.
Αποτελεί ευθύνη όλων μας, η περιφρούρηση τέτοιων χώρων!!
Δεν μας θέλουν ενωμένους γιατί καταλαβαίνουν ότι αποτελούμε απειλή όσον αφορά την υλοποίηση των σχεδίων τους.
Καλούμε τις επιτροπές αγώνα που δρουν στο αμαξοστάσιο και όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του κλάδου να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτή την εξέλιξη.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Καταδικάστε τέτοιου είδους πρακτικές, να μην επιτρέψετε να αλλάξει χρήση το γραφείο του Συνδικάτου.
Βάλτε φραγμό, στα σχέδιά τους!!!
Σε αυτόν τον δύσκολο καιρό που διανύουμε, δεν πρέπει ΚΑΝΕΙΣ να αισθάνεται μόνος του!!!
Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να πάρουν το μήνυμα!!
Κάτω τα ΞΕΡΑ σας απ’ τους εργαζόμενους!!
Κάτω τα ΞΕΡΑ σας απ’ τους χώρους έκφρασης των εργαζομένων, τα Συνδικάτα!!
Το οφείλουμε τόσο σ’ εμάς τους ίδιους, όσο και στα παιδιά μας!!
Δυναμώστε την επιτροπή αγώνα του ΠΑΜΕ στο αμαξοστάσιο Αγ. Δημητρίου!!!
Δυναμώστε την φωνή σας!!

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ…
Όλοι εκείνοι που επιδιώκουν με μάσκες να «βουλώσουμε» τα στόματά μας, εμείς θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε για τα δικαιώματα μας και καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές.

Επιτροπή Αγώνα ΠΑΜΕ Α/Σ Αγ. Δημητρίου.
ΣΟΛΩΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΛΟΥΚΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΣΕΡΕΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός