Να σταματήσει ο εμπαιγμός. Εδώ και τώρα επίταξη.24-2-2021

Η απόρριψη του ελεγκτικού συνεδρίου για την προμήθεια με leasing 300 μεταχειρισμένων οχημάτων δεν αποτελεί άλλοθι για την σημερινή κυβέρνηση, ούτε και πεδίο κούφιας αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι συσσωρευμένα από όλα τα προηγούμενα χρόνια με ευθύνη όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) – ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό τον εμπαιγμό μεγάλες ευθύνες έχουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ-ΜΕΤΑ.

Ιδιαίτερα τώρα σε συνθήκες πανδημίας και με το τρίτο κύμα του covid-19 να βρίσκεται σε έξαρση απαιτείται χωρίς άλλη καθυστέρηση η αστική συγκοινωνία της πρωτεύουσας να πάψει να είναι φορέας μετάδοσης του ιού.

Να μη χαθεί άλλος χρόνος για την εφαρμογή άμεσων μέτρων για να σταματήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να είναι κινητές υγειονομικές βόμβες.

Καλούμε την κυβέρνηση και τις διοικήσεις σε ΟΑΣΑ ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ να πάρουν εδώ και τώρα μέτρα για την ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πύκνωση των δρομολογίων σε όλο το νομό Αττικής.

1.Να προχωρήσουν σε άμεση και γενναία κρατική επιχορήγηση για την επισκευή των χαλασμένων οχημάτων και για την αγορά καινούριων.

2.Ταυτόχρονα και για όσο διαρκεί η πανδημία να επιτάξουν όλο τον διαθέσιμο στόλο οχημάτων που υπάρχει (ΚΤΕΛ και τουριστικά).

3.Να γίνονται τακτικά μοριακά τεστ σε κεντρικούς σταθμούς και αφετηρίες στο προσωπικό και στους επιβάτες.

Μόνο έτσι και σε συνδυασμό με μαζικές προσλήψεις μπορεί πραγματικά να αντιμετωπισθεί το οξυμένο πρόβλημα που υπάρχει για την ασφαλή μετακίνηση των εργαζομένων στην πρωτεύουσα.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός