Απαίτησαν να γίνουν «φοιτητές ξανά» και ξεκαθάρισαν ότι η καταστολή δεν θα περάσει (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Με ένα ακόμη μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας διατράνωσαν το αίτημά τους να γίνουν «ξανά φοιτητές» και ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια, που αυξάνει τους ταξικούς φραγμούς και την καταστολή και εφαρμόστηκε με τον πλέον άγριο τρόπο κατά των αγωνιζόμενων φοιτητών του ΑΠΘ, δεν θα περάσει.

«Θέλουμε να ξαναμπούμε στις σχολές μας! Δεν έχουν θέση στις σχολές μας αστυνομία – πειθαρχικά – διαγραφές!», δηλώνουν οι φοιτητές, καλώντας κυβέρνηση και διοικήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μετά από κάλεσμα 28 Φοιτητικών Συλλόγων, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με τα μπλοκ και τα συνθήματα τους ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Ακολούθησε πορεία, στην κεφαλή της οποίας υπήρχε πανό που ανέγραφε «Ψηλά το κεφάλι, ο νόμος Χρυσοχοΐδη – Κεραμέως να μην εφαρμοστεί: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», ενώ σε όλη τη διάρκειά της ακούγονταν δυνατά, συνθήματα όπως «Ασφάλεια για τους φοιτητές, είναι μέτρα υγείας και ανοικτές σχολές», «Στο δρόμο είναι οι φοιτητές, δώστε λεφτά ν’ ανοίξουν οι σχολές», «Οι φοιτητές παλεύουν και θα νικήσουν στην καταστολή δεν θα υποχωρήσουν».

Η μαχητική πορεία πέρασε έξω από τη Βουλή, με το Σύνταγμα να σείεται από τα συνθήματα ενάντια στην καταστολή και για ανοιχτές σχολές με ασφάλεια και κατέληξε στα Προπύλαια, όπου οι φοιτητές ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις επόμενες δράσεις τους μέσα στις σχολές μπροστά και στον μεγάλο επόμενο αγωνιστικό σταθμό, το μεγάλο συλλαλητήριο στις 10 του Μάρτη.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός