Η τηλεργασία στο επίκεντρο παράστασης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας



Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην τηλεργασία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης το απόγευμα της Πέμπτης, αντιπροσωπείες Συνδικάτων της Αττικής, που εκπροσωπούν εργαζόμενους σε κλάδους που κατά κόρον εφαρμόζεται η τηλεργασία.

Μεταξύ άλλων τα Σωματεία, διεκδίκησαν: Οι εργαζόμενοι γονείς που δουλεύουν από το σπίτι να μπορούν να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού. Να καλύπτεται το λειτουργικό κόστος από την εργοδοσία. Να μην αξιοποιείται η τηλεργασία για να μην λαμβάνονται μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Να ισχύουν κανονικά οι Συμβάσεις και ότι αυτές προβλέπουν.

Αντιπροσωπεία τους μετέβη για συνάντηση και επίδοση του υπομνήματος με τα αιτήματά τους, σε εκπροσώπους του υπουργείου. Στην συνάντηση με την αντιπροσωπεία των σωματείων, οι εκπρόσωποι του υπουργείου επιβεβαίωσαν την πρόθεση τους να μονιμοποιήσουν το καθεστώς της τηλεργασίας και μέσα από ρυθμίσεις που θα συμπεριλάβουν στον επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο.

«Για τους εργαζόμενους δεν είναι εκσυγχρονισμός και πρόοδος να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν είναι πρόοδος η διαρκής διαθεσιμότητα στον εργοδότη», κατήγγειλαν τα σωματεία και απαίτησαν μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός