Συγκέντρωση στις 7 Απρίλη στα ΤΕΠ



«Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι προφανείς! Εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα το διπλό αγώνα με τις νόσους και για τα δικαιώματα υγειονομικών και ασθενών» τονίζει το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και καλεί την Τετάρτη 7 Απρίλη, παγκόσμια μέρα υγείας, σε συγκέντρωση στις 8 π.μ. στα ΤΕΠ.

Το Σωματείο σημειώνει:

«Ένα χρόνο πριν, την ίδια ακριβώς μέρα μπροστά στα Επείγοντα κι έχοντας μόλις παραταχθεί σε θέση μάχης απέναντι στον τότε άγνωστο κι «αόρατο» εχθρό, αποφασίσαμε να μην μείνουμε σιωπηλοί κάτω από τις μάσκες μας, αλλά να συνεχίσουμε την οργάνωση του αγώνα, στέλνοντας το μήνυμα «Σπάμε τη σιωπή – Δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης και του αγώνα», παντού σε όλη τη χώρα αλλά και πέρα από τα σύνορα και διεκδικώντας τα παρακάτω:

Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΩΝ γιατρών, νοσηλευτών, κ.λπ. ειδικοτήτων υγειονομικών (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί). Να μην απολυθεί κανείς! Μονιμοποίηση των συναδέλφων επικουρικών – Το σύστημα Υγείας «αιμορραγούσε» και πριν την κρίση του κορονοϊού.
Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας. Άμεσα εξοπλισμός όλων των υγειονομικών μονάδων με τα απαιτούμενα υλικά. Εξασφάλιση αδειών σε όσους συναδέλφους εκτίθενται ανεξαρτήτως της εκδήλωσης συμπτωμάτων. Μέσα Ατομικής Προστασίας – Ένταξη στα ΒΑΕ χωρίς επασφάλιστρα ΤΩΡΑ!
Άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ και πρόσληψη/εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία τους. Άμεση επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας (χειρουργεία, κλίνες ΜΕΘ, εργαστήρια, κλπ). Αξιοποίηση των συναδέλφων ιδιωτών γιατρών. Επίταξη δομών φιλοξενίας (πχ ξενοδοχεία), στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί στη διάρκεια της επιδημίας προκειμένου να προφυλάσσονται οι ίδιοι και ο περίγυρός τους από τη διασπορά του ιού και τη νόσο.
Πληρωμή εδώ και τώρα όλων των δεδουλευμένων (απλήρωτη δουλειά μηνών για τραπεζοκόμες – μάγειρες – φύλακες – απλήρωτες εφημερίες / εξαιρέσιμα (νύχτες, αργίες) – ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών (2ετης προϋπηρεσίας – 13ος/14ος μισθός).
Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τα τότε αυτονόητα αιτήματα παραμένουν ως σήμερα το ζητούμενο και οι κυβερνητικές ευθύνες είναι προφανείς!

Εμείς παραμένουμε στην πρώτη γραμμή, κρατώντας με αυτοθυσία όρθια τα νοσοκομεία – Συνεχίζοντας αταλάντευτα το διπλό αγώνα από τη μια με την πανδημία και τις άλλες νόσους και παράλληλα, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων υγειονομικών και ασθενών!»

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός