Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών



2-4-2021

Προς:
Πρόεδρο
Γ. Γραμματέα

Συνάδελφοι, συμπληρώθηκε πάνω από ένας χρόνος μετά την εμφάνιση της πανδημίας covid-19 και μετράμε σχεδόν 8000 νεκρούς στην χώρα μας. Η κατάσταση σήμερα είναι χειρότερη σε όλες τις βαθμίδες της ζωής της εργατικής τάξης.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και προχωρά στην ολοκλήρωση της απελευθέρωσης των μεταφορών με την περαιτέρω είσοδο ιδιωτών στις αστικές συγκοινωνίες και στην επιβολή διαφορετικών ταχυτήτων εργαζομένων.

Οι ελάχιστες προσλήψεις προσωπικού -που κάτω από τις πιέσεις του κόσμου αναγκάστηκε να κάνει- είναι σταγόνα στον ωκεανό και δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά.

Ενώ βρισκόμαστε σχεδόν 1 μήνα πριν από τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς με απύθμενο θράσος η κυβέρνηση εξήγγειλε την πρόθεση της να ψηφίσει νέα αντεργατικά νομοσχέδια με αποκορύφωμα την κατάργηση του 8ωρου και την επιβολή 10ωρης εργασίας.

Κατάργηση του 8ωρου που κατακτήθηκε με σκληρούς ταξικούς αγώνες σε παγκόσμια κλίμακα.

Δικαίωμα που κατακτήθηκε κυριολεκτικά με αίμα.

Δεν θα επιτρέψουμε να μας το πάρουν πίσω.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε απαραίτητη την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για την οργάνωση κινητοποιήσεων, προειδοποιητική στάση εργασίας με προοπτική κλιμάκωσης για άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας επιβατών και εργαζομένων, ένταξη των νεοπροσληφθέντων συναδέλφων με πλήρη δικαιώματα.

24ωρη απεργία όταν φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη βουλή το τερατούργημα.

Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση σε αυτή την εγκληματική πολιτική οδηγώντας αγωνιστικά τον κλάδο στην κορύφωση των εκδηλώσεων για την φετινή Εργατική Πρωτομαγιά.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός