ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ – ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ: Καλεί σε σύσκεψη για την προετοιμασία της πάλης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο και ενόψει της Πρωτομαγιάς



Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής καλεί σωματεία, συνδικαλιστές, πρωτοπόρους εργαζόμενους σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης το Σάββατο 10 Απρίλη, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΚ στο Λαύριο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγεία μας.

Στο κάλεσμα του σημειώνει:

«Φέτος, 135 χρόνια από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο και την θυσία των εργατών που έβαλε την βάση για την θεσμοθέτηση ουσιαστικά της 8ωρης εργασίας, η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος ετοιμάζεται να την καταργήσει, φέρνοντας νομοσχέδιο για 10ωρη εργασία και ταυτόχρονα νέο κτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στα ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου για την εργατική τάξη και πρέπει να απαντηθεί με απεργία όποτε τολμήσουν να το φέρουν για ψήφιση στην βουλή. Είναι κάτι περισσότερο από πρόκληση, σήμερα που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει σε απίστευτα επίπεδα προόδου, να θέλουν να καταργήσουν μια υπεραιωνόβια κατάκτηση της εργατικής τάξης, να μας γυρίσουν ένα και πλέον αιώνα πίσω, να ζήσουμε χειρότερα από τους παππούδες μας.

Την ίδια ώρα για περισσότερο από ένα χρόνο η χώρα βρίσκεται στο έλεος της πανδημίας του κορονοϊού, με χιλιάδες νεκρούς, κυρίως λόγω των ανύπαρκτων μέτρων προστασίας από την κυβέρνηση που άφησε ανοχύρωτο το δημόσιο σύστημα Υγείας που ούτως ή άλλως έχουν τσακίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Φέρνοντας έτσι στην επιφάνεια ακόμα πιο φανερά τα σάπια όρια του συστήματός τους.

Σήμερα λοιπόν 135 χρόνια μετά, το περιεχόμενο της ταξικής σύγκρουσης της 1ΜΑΗ του 1886 φωτίζει τον δρόμο μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τώρα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα, τώρα είναι η ώρα να βγούμε στο προσκήνιο με αγώνα μαζικό, ταξικό, ανυποχώρητο, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, εμάς και των παιδιών μας, για να ανοίξουμε τον δρόμο για να φτιάξουμε την δική μας κοινωνία που οι σύγχρονες και ολοένα διευρυμένες ανάγκες μας θα είναι αυτές που θα καθορίζουν την ανάπτυξή της.

Η Διοίκηση του Εργατικού κέντρου Λαυρίου – Αν.Αττικής μπροστά σε αυτή την μεγάλη μάχη που έχουν να δώσουν οι εργαζόμενοι για το κατάπτυστο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση χέρι-χέρι με την εργοδοσία και φυσικά στην προετοιμασία για να τιμήσουμε όπως αρμόζει την φετινή Πρωτομαγιά, καλεί Σωματεία, Συνδικαλιστές, πρωτοπόρους εργαζόμενους σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλη μας το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου στο Λαύριο, λαμβάνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγεία μας».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός