ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ: Δυνατά ακούστηκαν τα αιτήματα και τα συνθήματα των υγειονομικών και του λαϊκού κινήματος έξω από το υπ. Υγείας (ΦΩΤΟ-VIDEO)



Την απαίτησή τους για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας διαμήνυσαν εργαζόμενοι, συνδικάτα εργαζομένων, βιοπαλαιστών ΕΒΕ και μαζικοί φορείς που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Υγείας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), τιμώντας αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα Υγείας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι και αντιπροσωπείες σωματείων άλλων κλάδων ενέργεια, αστικές συγκοινωνίες, εκπαίδευση κ.ά. ενώ, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και της ΟΓΕ.

«Με καταστολή δεν βγαίνει η πανδημία, κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε στο υπουργείο Υγείας, ενώ μαζί με το σύνθημα της ΟΓΕ «Δωρεάν υγεία για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση και μας δικαίωμά μας», έδιναν το στίγμα και τον τόνο της κινητοποίησης.

Η Αφροδίτη Ρέντζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αναφέρθηκε στους αγώνες των υγειονομικών που ξεκίνησαν λίγο μετά την πανδημία την ίδια ώρα που η κυβέρνηση προσπαθούσε να κλείσει τα στόματα όσων αγωνίζονταν. «Η φωνή μας» είπε «δε σταμάτησε να ακούγεται, παρά τον αυταρχισμό, τις διώξεις, τις απολύσεις». Ένα χρόνο μετά, σημείωσε, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασίας της υγείας, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Τα νοσοκομεία μετατρέπονται το ένα μετά το άλλο σε νοσοκομεία Covid ενώ «τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια κρατούν «κλειστές τις πόρτες τους» για να μην μολύνει τα κέρδη τους ο κορονοϊός». (δείτε εδώ video).

Ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και πρόσφατα απολυμένος, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε να παρατείνει τη σύμβασή του, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης, κατήγγειλε την κυβέρνηση που αρνείται να κάνει επίταξη ενώ εντείνει τον αυταρχισμό και τις διώξεις. (δείτε εδώ video). Ο Παναγιώτης Παπανικολάου, γ.γ. της ΟΕΝΓΕ, αναφέρθηκε στη λειτουργική κατάρρευση των νοσοκομείων σημειώνοντας πως ο ιός γίνεται φονικός λόγω των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης. (δείτε εδώ video).

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν: η Χριατίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρος της ΟΓΕ, τονίζοντας πως οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ ενώνουν τη φωνή τους με τους υγειονομικούς σε όλη τη χώρα γιατί «δεν ανεχόμαστε τη βαρβαρότητα που βιώνουμε», (δείτε εδώ video), ο Χάρης Χουρδάκης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνας Αναπήρων, καταγγέλλοντας πως ούτε πριν ούτε μέσα στη πανδημία το κριτήριο ήταν η προστασίας της ζωής γιατί η υπέρτατη αξία τους είναι το κέρδος. (δείτε εδώ video).

Ακόμα χαιρέτισαν ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν», (δείτε εδώ video), η Δέσποινα Τοσουνίδου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ασκληπιείου Βούλας (δείτε εδώ video) και ο Γιώργος Σιδέρης, εκ μέρους της ΕΙΝΑΠ. (δείτε εδώ video). Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Γιάννη Γαλανόπουλο, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ να καλεί σε συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός