Ασφυκτική η πίεση τις τελευταίες ημέρες στο Ιπποκράτειο – Στα όριά τους οι εργαζόμενοι



Στην ασφυκτική πίεση σε κλινικές και ΜΕΘ που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το Ιπποκράτειο, όπως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, λόγω της αύξησης του αριθμού των νοσηλευόμενων με κορονοϊό, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών του Νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι στους εργαζόμενους είναι έκδηλη η αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και αν θα ζήσουν και πάλι τις εφιαλτικές καταστάσεις της προηγούμενης επιδημικής έξαρσης στην πόλη.

Όπως τονίζει η ΑΣΥ, «με ευθύνη της Διοίκησης και των συμβιβασμένων παρατάξεων του Σωματείου «σιγοβράζει» μια ανούσια, αποπροσανατολιστική και σε τελική ανάλυση, «βολική» αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων διαφορετικών κλάδων και τμημάτων σε σχέση με τη διαχείριση των covid περιστατικών, αλλά και την πολυπόθητη επιστροφή στην «κανονικότητα» της προ – covid εποχής».

Προσθέτει ότι οι αποφάσεις της Διοίκησης για συνεχείς μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών στις κλινικές covid (μπλε κτίριο) από άλλα τμήματα του Νοσοκομείου είναι αποκαλυπτικές και διερωτάται «πώς ακριβώς καλύπτονται οι ανάγκες της παθολογικής covid κλινικής και κατά πόσο ασφαλής και αναβαθμισμένη είναι η λειτουργία της, όταν οι γιατροί που μετακινούνται είναι ως επί το πλείστον ειδικευόμενοι και μάλιστα άλλων ειδικοτήτων, όπως για παράδειγμα Δερματολογίας και Παιδιατρικής! Περισσεύουν άραγε οι νοσηλευτές που μετακινήθηκαν από άλλα τμήματα; Αλήθεια, πού είναι οι προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού που έγιναν;».

Όπως επισημαίνει, «και πριν το ξέσπασμα της επιδημίας οι εργαζόμενοι του Ιπποκρατείου -γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό- ήμασταν αντιμέτωποι με την εντατικοποίηση λόγω των διαχρονικών ελλείψεων σε δυναμικό, μέσα και υποδομές. Αυτή ήταν η «κανονικότητα» της προ – covid εποχής. Ένα χρόνο μετά η σωματική και ψυχική εξάντληση είναι πλέον εμφανής!».

Καταλήγοντας η ΑΣΥ υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι στο σύστημα Υγείας δεν είναι ούτε «ήρωες», ούτε «θεοί» αλλά άνθρωποι με συγκεκριμένες αντοχές και δυνατότητες, με σκέψεις, ανησυχίες και αδυναμίες.

Η ΑΣΥ απαιτεί:

Άμεση και άνευ όρων επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων και διαγνωστικών αλυσίδων.

Πρόσληψη – εκπαίδευση του αναγκαίου αριθμού προσωπικού για τη λειτουργία της ΜΕΘ Ιπποκρατείου.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και όλων των υπόλοιπων ειδικοτήτων και κλάδων (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, διοικητικοί, τεχνικοί).

Να μην απολυθεί κανείς! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ένταξη όλων στα ΒΑΕ.

Εξασφάλιση της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων γιατρών και όχι αντιμετώπισή τους ως «πολυεργαλεία covid».

Επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό για τη λειτουργία όλων των κλινικών.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός