ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Μουσική διαμαρτυρία στους δρόμους της πόλης για «Μόρφωση – Υγεία – Ανθρώπινη ζωή»! (ΦΩΤΟ – VIDEO)



Αγωνιστική μουσική διαμαρτυρία οργάνωσαν το πρωί του Σαββάτου σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας Αττικής, «οργώνοντας» συνοικίες της πόλης και καλώντας σε αντίσταση και πάλη, για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του λαού.

«Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση – υγεία – ανθρώπινη ζωή!». Το σύνθημα ακούστηκε ξανά και ξανά, καθώς η πορεία διέσχιζε τους δρόμους της πόλης και προκήρυξη για την ανάγκη οργάνωσης και ενίσχυσης του αγώνα έφτανε σε όλο και περισσότερα χέρια, σε μικρεμπόρους, σε κατοίκους της περιοχής και περαστικούς.

Κι η ντουντούκα συνέχιζε: «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη!». Για να σπάσει η προσπάθεια των αστικών επιτελείων να επιβάλλουν στο λαό να δέχεται σαν «κανονικότητα» από τη μία να μετρά αρρώστους και νεκρούς από την πανδημία στην οποία τον αφήνουν εκτεθειμένο, και από την άλλη να μετρά νέες απώλειες στο εισόδημα και τα δικαιώματά του, μέσα στη λαίλαπα που φέρνει η νέα οικονομική κρίση.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί, από το ύψος της Λαϊκής Αγοράς στον Περισσό, με μουσικούς να παίζουν το «Bella Ciao».

Στην πρώτη γραμμή μαθητές Δημοτικού, που σε πολύχρωμες πικέτες «έβγαζαν» όλο το δίκαιο θυμό που νιώθουν τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών για αυτά που ζουν: «Θέλουμε ανοιχτά σχολεία, πάρκα, παιδικές χαρές, παιχνίδια!», «Λιγότερη αστυνομία – περισσότερη Υγεία!», «Περισσότερα νοσοκομεία – καθόλου τηλεκπαίδευση!»

Μπροστάρης στη μουσική διαδήλωση, το πανό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης«Γ. Σεφέρης» (Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης), ζητώντας να πάψει το τηλε-μαρτύριο για τη νέα γενιά, να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.«Μόρφωση – Υγεία – Μόνιμη Εργασία, Καλύψτες τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία» έγραφε το πανό του.

Ακολουθούσαν πανό άλλων φορέων: της Ενωσης ΕΒΕ Νέας Ιωνίας, με σύνθημα «Είμαστε ένα click πριν το κλείσιμο – Πάρτε τώρα μέτρα στήριξης», του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ιωνίας («Με λίγους γιατρούς δε βγαίνει η πανδημία – κάντε προσλήψεις στα νοσοκομεία»!), του Συλλόγου Γυναικών της πόλης.

Στην κινητοποίηση – που οργανώθηκε μετά από σύσκεψη φορέων της περιοχής για την περαιτέρω οργάνωση της πάλης – καλούσαν επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγία Ολγα», η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Παράρτημα Ν. Ιωνίας), οι Σύλλογοι Γονέων 4ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων Ν. Ιωνίας, το παράρτημα ΕΣΥΝ Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ιωνικός Σύνδεσμος».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με συγκέντρωση και συναυλία στην πλατεία της οδού Πάρσης, καθώς οι φορείς διεκδικούν μεταξύ άλλων να διαμορφωθεί κατάλληλα με ευθύνη του δήμου και να αποδοθεί δωρεάν το οικόπεδο της οδού Πάρσης για τις ανάγκες αναψυχής και Πολιτισμού του λαού και της νεολαίας της Ν. Ιωνίας. (δείτε εδώ ΒΙΝΤΕΟ από τη συναυλία)

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» Κώστας Κατημερτζόγλου, ανέδειξε τις οδυνηρές συνέπειες που φορτώνεται η εργατική – λαϊκή οικογένεια σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς της, όπως και ότι η οργάνωση του αγώνα είναι μονόδρομος. Γι’ αυτό και το ραντεβού ανανεώθηκε για τον αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

«Το ότι ήρθα στη διαδήλωση ήταν ο καλύτερος τρόπος να τον τιμήσω», έλεγε σε ένα από τα «πηγαδάκια» της συγκέντρωσης μια διαδηλώτρια που ήρθε μαζί με την 8χρονη κόρη της. Μιλούσε για έναν αγαπημένο συγγενή που «έφυγε», μόλις χτες, χτυπημένος από την πανδημία. «Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας…» συνέχιζε, περιγράφοντας πόσο βασανιστικά βιώνει την πανδημία η λαϊκή οικογένεια: «Η γυναίκα του δεν κατάφερε να τον δει καν άλλη μια φορά από τη μέρα που έφυγε για το νοσοκομείο…» Κι η κουβέντα συνεχιζόταν, σε διάφορα «πηγαδάκια», αναδεικνύοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η πάλη: «Δε γίνεται να μην κάνουμε τίποτα… Δε γίνεται απλά να υπομένουμε…».

Τα αιτήματα των μαζικών φορέων
Οι μαζικοί φορείς της περιοχής που συντονίζουν τη δράση τους και οργάνωσαν την κινητοποίηση, διεκδικούν:

Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημιώσεις. Να επιταχθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία – μεγαθήρια που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή του Βόρειου Τομέα χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών.
Αμεση ενίσχυση του νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ» με μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Εξασφάλιση της παραμονής του Κέντρου Υγείας στην Νέα Ιωνία (λήγει το ενοικιοστάσιο) με εύρεση επειγόντως νέου κτιρίου.
Ανοιγμα των σχολείων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εύρεση και αξιοποίηση χώρων για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις. Κατοχύρωση και αξιοποίηση οικοπέδων, κτιρίων, εγκαταλειμμένων εργοστασίων για ίδρυση νέων σχολείων. Αμεσα μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.
Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Αμεση προστασία και στήριξη των εργαζομένων του δήμου που παλεύουν σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες. Οργανωμένος έλεγχος στα σούπερ μάρκετ.
Στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρών επαγγελματιών. Να μην περάσουν τα σχέδια που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, ασφαλιστικά, εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα.
Αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων και ίδρυση νέων χώρων αναψυχής – άθλησης – Πολιτισμού. Να διαμορφωθεί κατάλληλα με ευθύνη του δήμου και να αποδοθεί δωρεάν το οικόπεδο της οδού Πάρσης για τις ανάγκες αναψυχής και Πολιτισμού του λαού και της νεολαίας της Ν. Ιωνίας.
Καμιά περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός