Απαίτησαν ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με συγκέντρωση στην 2η ΥΠΕ ( VIDEO – ΦΩΤΟ)



Κινητοποίηση έξω από τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης Σωματεία και μαζικοί φορείς της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά, απαιτώντας την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εργατικά συνδικάτα, η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων Πειραιά, Σύλλογοι Γυναικών, συνταξιουχικές οργανώσεις, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πειραιά κ.α.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Πάρης Αναγνώστου από το παράρτημα Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, η Ζωή Παλμού, πρόεδρος του Παραρτήματος Ιλίου – Αγ. Ανάργυρων – Καματερού του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Νάσος Γεροπαναγιώτης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά και η Άννα Ψαρρού, από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν». Ανέδειξαν τα τεράστια προβλήματα του δημόσιου συστήματος Υγείας και απαίτησαν την άμεση ενίσχυσή του. Παράλληλα πρόβαλαν την ανάγκη για άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας χωρίς αποζημίωση.

Τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ που, παρότι είχε ενημερωθεί για τη συγκέντρωση και είχε ζητηθεί συνάντηση, αυτή επέλεξε να απουσιάζει, κατήγγειλε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Τόνισε την ανάγκη συνέχισης των κινητοποιήσεων ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαζικά διεκδικώντας μέτρα προστασίας της υγείας και στους χώρους δουλειάς. Και κάλεσε σε οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης της Πρωτομαγιάς.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός