Θεσσαλονίκη: Μήνυμα συνέχισης του αγώνα για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Με μεγάλη πορεία στους δρόμους της πόλης, από τους απεργούς της Θεσσαλονίκης που στέλνουν μήνυμα αγώνα, τιμούν τους νεκρούς της εργατικής τάξης και καταδικάζουν τα σχέδια κυβέρνησης, εργοδοσίας, ΕΕ για κατάργηση του 8ωρου, ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που διοργάνωσαν εργατικά σωματεία και συνδικάτα της πόλης. (δείτε εδώ στιγμιότυπα).

Στην κεφαλή της πορείας, το πανό έγραφε «Τα κέρδη τους οι νεκροί μας – Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής» ενώ το συγκρότημα με τα χάλκινα έδινε το ρυθμό παίζοντας αγωνιστικά τραγούδια.

Νωρίτερα, η μεγάλη και μαζική συγκέντρωση έγινε στο Αγαλμα του Βενιζέλου όπου χαιρετισμό απηύθυνε η Δάφνη Κατσίμπα προέδρου της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης και την κεντρική ομιλία έκανε ο Κυριάκος Τσιαούσης πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ.

Τα συνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά – Πρωτοπόρα εργατιά», «Πρόοδος δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά – Καμία θυσία για τα αφεντικά», «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο – Δεν είναι για παζάρια και για διάλογο» δονούν την ατμόσφαιρα και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης στέλνοντας μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα (δείτε εδώ βίντεο)

Μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, εργαζόμενοι του οργανισμού που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης και ενώθηκαν με την μεγάλη απεργιακή πορεία των εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, που προχωρά προς το Υπ. Μακεδονίας – Θράκης. (δείτε στιγμιότυπα από τη συγκινητική υποδοχή των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ).

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πολυμελής αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και οι βουλευτές Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα ακούστηκαν δυνατά όταν η πορεία έφθασε έξω από το αμερικάνικο προξενείo ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το πανό των μικρών παιδιών – φίλων του Κόκκινου Αερόστατου που ανέγραφε «οι γονείς μας δεν είναι παιχνίδια, για να δουλεύουν μέχρι να χαλάσουν» (δείτε παρακάτω βίντεο).

Η πορεία έκανε στάση στη συμβολή των οδών Εγνατίας – Βενιζέλου στο χώρο θυσίας των εργατών της ηρωϊκής εξέγερσης το Μάη του ’36 όπου κατατέθηκε ένα στεφάνι εκ μέρους των εργατικών σωματείων της πόλης ενώ ολοκληρώθηκε στο Υπ. Μακεδονίας – Θράκης όπου ο Θανάσης Κουτσουράς πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας που ετοιμάζουν κυβέρνηση κι εργοδοσία.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός