Με απεργιακό μέτωπο και πολύμορφη δράση απαντούν στις ανατροπές του αιώναΣτη μάχη για να μην κατατεθεί το τερατούργημα και για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο βρίσκονται εργατικά σωματεία σε όλη τη χώρα.

Με αποφάσεις για 24ωρη απεργία την Πέμπτη 3 Ιούνη, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, τα σωματεία συντονίζουν τον βηματισμό τους με στόχο την οργάνωση κινητοποίησης που θα αγκαλιάσει όλους τους κλάδους και τις περιοχές της χώρας.

Σε αυτό τον αγώνα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αξιοποιούν ως όπλο την νέα πρόταση νόμου που επεξεργάστηκαν Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για το ξήλωμα όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου.

Την κήρυξη απεργίας στις 3 Ιούνη αποφάσισε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Επίσης, να προκηρύξει απεργία το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ) στις αρχές του Ιούνη σε συντονισμό με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα, για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα, αποφάσισε ομόφωνα το σώμα της της Γενικής Συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μάη.

Απεργιακές αποφάσεις για τις 3 Ιούνη έλαβαν, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Αττικής, η Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Απεργία στο Δημόσιο έχει προκηρύξει για τις 3 Ιούνη το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, καλώντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα για κοινή απεργία εκείνη τη μέρα.

Κινητοποιήσεις, εξορμήσεις, συσκέψεις, συνελεύσεις

Παράλληλα συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας με γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής για την απεργία στις 3 Ιούνη, ενώ βαδίζοντας προς αυτή την ημερομηνία προχωρούν σε πολύμορφη δράση για την προετοιμασία της και την ενημέρωση των εργαζομένων για το κατάπτυστο περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του οποίου αποφάσισε απεργία στις 3 Ιούνη, προετοιμάζει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, σωματεία της Κοζάνης σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν αποφάσισαν, το Σάββατο 29 Μάη να είναι μέρα προπαγάνδας ενάντια στο νομοσχέδιο και μπροστά στην απεργία.

Εξάλλου, να δώσουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στις 3 Ιούνη για να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο, να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες ενάντια στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά και να προχωρήσουν σε απογευματινό συλλαλητήριο στις 16 Ιούνη στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισαν Σωματεία και Ομοσπονδίες αυτοαπασχολούμενων που πήραν μέρος στη σύσκεψη που κάλεσε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής.

Τρίτη 25 Μάη
Σύσκεψη στις 5 μ.μ. στον κινηματογράφο «ΤΡΙΑΝΟΝ» διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας προχωρά σε εξόρμηση στο «Ωνάσειο».

Τετάρτη 26 Μάη
Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 6 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως, κάτω από τα γραφεία του.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν στις 10.30 π.μ., σε οργανωτική σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας προχωρά σε εξορμήσεις σε κλινικές και διαγνωστικά κέντρα στην Αθήνα και στο «Υγεία» στις 14.15.

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη στο αίθριο του Εργατικού Κέντρου στην Κω, στις 19.30.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καλεί σε γενική συνέλευση στις 7 μ.μ., στην αίθουσα των Συνταξιούχων του Δημοσίου.

Πέμπτη 27 Μάη
Στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιείται κινητοποίηση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Φάρου.

Στην Καβάλα, κινητοποίηση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη.

Στην Τρίπολη, σωματεία προχωρούν σε σύσκεψη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας προχωρά σε εξόρμηση στο «Ιασό».

Παρασκευή 28 Μάη
Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας καλεί σε σύσκεψη στις 6 μ.μ., σε ανοιχτό χώρο – πίσω από την Μητρόπολη. Επίσης θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο «Ιατρικό Κέντρο» στο Μαρούσι.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή καλεί τα ΔΣ των Α’ βάθμιων Σωματείων να συμμετέχουν στο ανοιχτό διαδικτυακό ΔΣ στις 20:30. Για τη συμμετοχή στη συζήτηση: https://us02web.zoom.us/j/9333076881?pwd=RDNEb0ZsQlpnaXJIREtKMzJZYXN1dz09. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom. Meeting ID: 933 307 6881. Passcode: 48VxP2

Σάββατο 29 Μάη
Το Εργατικό Κέντρο Σάμου διοργανώνει ετήσια Γενική Συνέλευση στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ.

Κυριακή 30 Μάη
Σε γενική συνέλευση καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως.

Σε γενική συνέλευση καλεί ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας στις 10.30 π.μ. στο Μουσείο Μακρονήσου (Ασωμάτων 31, Θησείο)

Σε γενική συνέλευση καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Θα γίνει στις 10 π.μ., στο Περιστέρι, πλατεία Εθνικής Αντίστασης (έναντι Θεατράκι ΟΤΕ) σταθμός Μετρό (Άγιος Αντώνιος).

Σε γενική συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ). Θα γίνει στις 10.30 π.μ., στον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών (οδός Χαλκοκονδύλη 37, 8ος όροφος).

Σε γενική συνέλευση, καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων». Θα γίνει στις 18:30 στο Μουσείο Μακρονήσου (Ασωμάτων 31, Θησείο).

Σε γενική συνέλευση καλεί το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ). Θα γίνει στις 19.00 στην οδό Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος (με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας).

Σε γενική συνέλευση καλεί η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης. Θα γίνει στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός