Καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία να αποφασίσουν απεργία στις 3 ΙούνηΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Πλατύ κάλεσμα στα ναυτεργατικά σωματεία άμεσα να συνεδριάσουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια για να δοθεί μια πρώτη απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο, με απόφαση και συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία τη Πέμπτη 3 Ιούνη, απευθύνει η σημερινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ, για τον συντονισμό των επομένων βημάτων τους, του αγώνα τους, απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που έχει έτοιμο να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Με αγωνιστική αισιοδοξία από την επιτυχημένη απεργία για την εργατική Πρωτομαγιά, στις 6 Μάη, αναφέρουν, «δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την κατάργηση του 8ωρου, να μας βάλει ταφόπλακα στη συνδικαλιστική δράση».

Εργοδοσία-κυβέρνηση, υπογραμμίζουν, «επιδιώκουν όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να περάσουν για άλλη μια φορά από τις πλάτες των ναυτεργατών, των εργαζομένων, τη σαπίλα της πολιτικής τους, θέλουν να μας καταργήσουν κατακτήσεις δεκαετιών».

Το αντεργατικό νομοσχέδιο, επισημαίνουν, «αποτελεί συνέχεια προηγούμενων αντεργατικών νόμων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου, ενώ αποτελεί πρόκληση για κάθε εργαζόμενο η υπονομευτική στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ, που βρήκε ότι «υπάρχουν θετικά στοιχεία στο νομοσχέδιο και μπορούν να γίνουν διορθώσεις μέσα από διάλογο»».

Στους ναυτεργάτες, τονίζουν, «κυβέρνηση – εφοπλιστές υλοποιούν τον αντεργατικό ν.4714/2020, καταργώντας τη ΣΣΕ στα υπό ελληνική σημαία ποντοπόρα καράβια, εφαρμόζοντας μισθολόγια πείνας της ITF – ILO και για τους Έλληνες ναυτεργάτες, περιλαμβάνοντας στο βασικό μισθό 48 ώρες εργασία την εβδομάδα. Παρεμβαίνει προκλητικά στη συνδικαλιστική δράση των ναυτεργατικών σωματείων».

Καλούμε, καταλήγουν, «όλους τους ναυτεργάτες να μη λείψει κανείς από τη μάχη για να έχουμε 8ωρο, ΣΣΕ, δικαιώματα. Να σημάνει γενικός ξεσηκωμός στα καράβια, σε κάθε χώρο δουλειάς, παντού, να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το νομοσχέδιο-τερατούργημα».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός