ΔΑΣ ΟΑΣΘ: ΠΕΜΠΤΗ 10-6 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



ΠΕΜΠΤΗ 10-6 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συνάδελφοι-σσες, η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης (δηλ. πιο φτηνοί εργάτες) με την κατάργηση του 8ωρου και τις απλήρωτες υπερωρίες σε συνέχεια των μνημονίων και εν μέσω της νέας οικονομικής κρίσης είναι η ουσία του νομοσχεδίου-έκτρωμα για τα εργασιακά.
Έτσι θα τροφοδοτηθεί η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού, των κατασκευών, της «πράσινης» ενέργειας, η αποπληρωμή των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης κλπ.
Μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης στον ΟΑΣΘ σημαίνει ανάθεση έργου στους ιδιώτες ΚΤΕΛ με φθηνότερους εργαζόμενους, η μη υπογραφή ΣΣΕ, τα μονοήμερα ρεπό κλπ. και από την άλλη «ανάπτυξη» με τροφοδότηση με άφθονο κρατικό χρήμα της ιδιωτικής εταιρίας leasing.

Εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα έχουν πάρει αποφάσεις 24ωρης απεργίας για την Πέμπτη 10 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης.
Η απαξιωμένη πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) προσπαθεί να «ξεπλυθεί» με την απόφαση της για 24ωρη απεργία. Τις προηγούμενες μέρες προσπαθούσε να βρει «θετικά» στοιχεία για να περάσει τον αντεργατικό πυρήνα του νομοσχεδίου.
Δεν περιμέναμε και κάτι άλλο από την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ (όπως την ονομάζει ο εργαζόμενος λαός), η οποία ξεχρεώνει γραμμάτια στην κυβέρνηση της ΝΔ που το 2020 στο συνέδριο στο Καβούρι Αττικής έστειλε τα ΜΑΤ για να μπορέσουν να «εκλεγούν» οι εργατοπατέρες της. Η «δύναμη και η δυναμική» όλων αυτών φάνηκε έξω από το ΕΚΘ στην «απεργία» της 4 Μάη όπου ήταν δεν ήταν 100 νοματαίοι !
Τα ίδια και στην απεργία και την συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ στις 6 Μάη. «Έβγαζε μάτια» η απροθυμία και ο υπονομευτικός ρόλος των παρατάξεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Ήταν όλοι εκεί, (ΕΝΟΤΗΤΑ, ΔΡΟΜΕΑΣ, ΕΣΥΣ, ΔΑΚΕ, ΟΔΕΟ) και όταν προτείναμε να γίνει πορεία, το προεδρείο αρνήθηκε κατηγορηματικά με διάφορες προφάσεις (δεν είχαμε λέει άδεια από την αστυνομία) ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις κρύφτηκαν.
Καλέσαμε τη διοίκηση του συνδικάτου να μπει μπροστά με τα πανό, να ακολουθήσουν από πίσω όλοι οι συνάδελφοι και η πορεία να κατευθυνθεί στο κέντρο της πόλης σε χώρο δικής τους επιλογής. Τι έκαναν ;;;     ΑΠΛΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ !!
Σε πλήρη αντιδιαστολή με όλους αυτούς το ταξικό κίνημα απέδειξε στην απεργία της 6 Μάη ότι είναι το μόνο που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργατών και κάνει πράξη αυτά που λέει.
Συνάδελφε-σσα, η κατάργηση του ελεύθερου χρόνου και η ανατροπή κάθε οικογενειακού προγραμματισμού αφορά όλη την κοινωνία. Οι αγώνες δεν μπορούν να γίνονται αλά καρτ δηλ. όποτε, αν, και όπως θέλουν κάποιοι. Απομόνωσε όσους σε ξεπούλησαν το προηγούμενο διάστημα και έχασες χιλιάδες ευρώ από τη μείωση του μισθού, και όσους βούλιαξαν τα Ταμεία μας.
Γύρισε την πλάτη σε όσους συνεχίζουν στην ίδια γραμμή σκύβοντας το κεφάλι και μη αντιδρώντας στις συνεχείς μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ καταθέτοντας αγωγές και περιμένοντας «το θαύμα» από τις δικαστικές αποφάσεις.
Μείνε μακριά από αυτούς που έβαλαν πλάτη για να γίνει η καθημερινότητα μας κόλαση για να ανοίξει η κερκόπορτα των μετατάξεων ώστε κυβέρνηση και εργοδοσία να μας ξεφορτωθούν ως «πλεονάζων και ακριβό προσωπικό» χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.
Είναι ανάγκη τώρα εμείς οι εργαζόμενοι του Οργανισμού να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία με όλους τους άλλους εργαζόμενους, μιας και όλοι θιγόμαστε από τα κυβερνητικά μέτρα.
Στην πορεία της απεργίας στις 6 Μάη οι συνάδελφοι από άλλους κλάδους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους συναδέλφους του ΟΑΣΘ που συμμετείχαν αποδεικνύοντας στην πράξη για ποια ενότητα πρέπει να παλεύουμε κόντρα στον συντεχνιασμό και την απομόνωση που προωθεί η διοίκηση του συνδικάτου για να παίζει μπάλα μόνη της η εκάστοτε διοίκηση και η κυβέρνηση.
Σήμερα με την ανάπτυξη και την εξέλιξη της τεχνολογίας υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζούμε εμείς και οι οικογένειες μας χωρίς άγχος και να εργαζόμαστε με πλήρη δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Σκλάβοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ
ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός