ΔΑΣ ΟΑΣΑ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΗΛΠΑΠ) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ



                             (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΗΛΠΑΠ)

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                   7/6/2021

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ Ο.ΣΥ

 

Η Διοίκηση της Ο.ΣΥ, ταυτισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης,  δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και επιβάτες.

Παρά τους τρεις νεκρούς και τους δεκάδες  συναδέλφους που νόσησαν, τα ΜΜΜ παραμένουν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Εδώ και δεκαπέντε μήνες κλείνει τα αυτιά της στο αίτημα των εργαζομένων για κλειστή καμπίνα οδηγού, για  μαζικά και επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ, για  απολυμάνσεις των οχημάτων.

Η απάντησή τους είναι ότι “ όλα βαίνουν καλώς” και ότι “… είμαστε από τις πιο ασφαλείς εταιρείες στις στατιστικές τους και οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να είναι και ευχαριστημένοι…”

Κυβέρνηση, εργοδοσία και τα στηρίγματα τους στα σωματεία κάνουν το άσπρο μαύρο για να στηρίξουν την άθλια πολιτική στην οποία όλα υποτάσσονται στους ισολογισμούς, στις σχέσεις κόστους οφέλους.  Η επίκληση των στατιστικών δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα και τις ευθυνες τους. “Όλα βαίνουν καλώς” για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που μπουκώνουν εκατομμύρια από την πολιτική της κυβέρνησης, όχι για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες που δεν δίνει φράγκο για την υγεία τους.

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει η ΔΑΚΕ ΗΛΠΑΠ, που είναι στην ίδια γραμμή με τη διοίκηση, υποστηρίζοντας ότι οι οδηγοί είναι ασφαλείς από την πανδημια στρέφοντας τη συζήτηση στα έσοδα της εταιρείας.

Αυτή η πολιτική που αφήνει εκτεθειμένη την υγεία και τη ζωή επιβατών και εργαζομένων πάει χέρι χέρι με την πολιτική που καταργεί  οκτάωρο, Κυριακές και τσακίζει εργατικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την ταξική πολιτική που βάζει σε κίνδυνο τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά μας. Να διαλύσουμε τις όποιες αυταπάτες ότι οι όροι της δουλειάς μας μπορούν να βελτιωθούν μέσα από τέτοιου είδους συναντήσεις που επιδιώκει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός. Να οργανώσουμε την απάντηση μας, με πρώτο σταθμό την απεργία στις 10 Ιούνη και τη μαζική συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στις 10.00 π.μ στα Προπύλαια. Να κλιμακωσουμε τον αγώνα μας, να αναμετρηθούμε με την πολιτική που επιτίθεται σε δικαιώματα, που μετρά την ανθρώπινη ζωή και τη φθορά της υγείας μας ως κόστος.

 

                                  ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός