Η ηγεσία της ΓΣΕΕ θέλει να «σφυρίξει» τη λήξη των κινητοποιήσεων – Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 16/6



«Η ηγεσία της ΓΣΕΕ πρότεινε στους εργαζόμενους να «σφυρίξουν» τη λήξη στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να πάνε για δουλειά, μοιρολογώντας πάνω στην «ταφόπλακα» των εργασιακών δικαιωμάτων», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ) για τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΕ της Συνομοσπονδίας.

Η ΔΑΣ καλεί, «όλες και όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία τις 16 Ιούνη κάτω από τις αποφάσεις των δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις πρωινές απεργιακές συγκεντρώσεις και στα απογευματινά συλλαλητήρια που έχουν αποφασιστεί από τα εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα».

Στο δελτίο Τύπου η ΔΑΣ αναφέρει τα εξής:

«Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ!

Τι πρότεινε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και στους εργαζόμενους η ηγεσία της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, ύστερα από την ελπιδοφόρα απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Ιούνη για τη μέρα που συζητιέται και ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο-καταπέλτης για το 8ωρο, τον εργάσιμο χρόνο, τις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες;

Πρότεινε να «σφυρίξουν» τη λήξη στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να πάνε για δουλειά, μοιρολογώντας πάνω στην «ταφόπλακα» των εργασιακών δικαιωμάτων. Δύο μέρες πριν τις απεργιακές αγωνιστικές αποφάσεις που υπάρχουν από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις η ηγεσία της ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους όλης της χώρας σε απραξία. Αυτήν ήταν η αγωνιστική κλιμάκωση για την οποία μιλούσαν πριν λίγες μέρες… Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία του ΣΕΒ και των υπηρεσιών που του προσφέρουν.

Είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ, αφού προχώρησε σε μια απεργία που δεν πίστευε και δεν ήθελε, τρόμαξε το ίδιο με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ, βλέποντας χιλιάδες εργαζόμενους να απεργούν και να διαδηλώνουν, χιλιάδες νέους εργαζόμενους να κάνουν για πρώτη φορά τα αγωνιστικά τους βήματα. Και αποφάσισαν, όλοι μαζί σε συνεννόηση και αγαστή συνεργασία, να βάλουν φρένο και να διευκολύνουν την ψήφιση του νομοθετικού εκτρώματος.

Οι εργαζόμενοι όπως τον Νοέμβρη, όπως στις 6 Μάη, θα πουν την τελευταία κουβέντα, παραμερίζοντας τους εργατοπατέρες που παριστάνουν την ηγεσία των εργαζομένων.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, στην πάλη που απαιτείται, για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο κίνημα και να ενισχυθούν παντού οι πραγματικές εργατικές, ταξικές δυνάμεις.

Καλούμε όλες και όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία τις 16 Ιούνη κάτω από τις αποφάσεις των δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις πρωινές απεργιακές συγκεντρώσεις και στα απογευματινά συλλαλητήρια που έχουν αποφασιστεί από τα εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα.

Το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά! Δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται!

Να πεταχτεί στα σκουπίδια!

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα 10.30 π.μ. και 5 μ.μ. στο Σύνταγμα».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός