«ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΛΑΡΚΟ: Συνέχιση του αγώνα, κόντρα στην κωλυσιεργία και την υπονόμευση



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση που θα διεξαχθεί την Τρίτη 6 Ιούλη και λήψη απόφασης για συνέχιση του αγώνα και πραγματοποίηση αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Σωματείο, απευθύνουν στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ οι εκλεγμένοι με το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» στο ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

«Δυστυχώς, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, με την υποχώρηση της πλειοψηφίας του ΔΣ απέναντι στις πιέσεις που ασκούνται από τα πάνω, από κόμματα, ΓΣΕΕ και διάφορους μηχανισμούς, η πραγματοποίηση αρχαιρεσιών είναι προϋπόθεση ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο». Καλούν τους εργαζόμενους να πουν «όχι» στην καλλιέργεια αυταπατών, στην αναμονή, την κωλυσιεργία και την προσπάθεια υπονόμευσης του πολύμηνου αγώνα τους, σημειώνοντας πως ό,τι έχουν κερδίσει μέχρι τώρα είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκούν στην κυβέρνηση οι κινητοποιήσεις.

Τονίζουν επίσης ότι για το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» το κυρίαρχο δεν είναι οι εκλογές για την «καρέκλα», αλλά η συνέχιση του αγώνα. Και προσθέτουν: «Όλοι βλέπουμε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την υλοποίηση των σχεδίων για τη ΛΑΡΚΟ, έχει φτάσει σχεδόν στην τελική φάση, στη φάση που θέλουν να σουλατσάρουν οι επενδυτές μέσα στο εργοστάσιο και να μας «δουν στα δόντια», να μας βγάλουν έξω από το σπίτι μας. Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει τι θα κάνει για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Απαντήσεις σε αυτά θέλουν οι εργαζόμενοι, αυτή είναι η απόφαση ΓΣ και ψηφισμάτων και όχι αναμονή για παζάρι για το «τι μπορεί να περιέχει» το λεγόμενο κοινωνικό πακέτο, δηλαδή η μετά τις απολύσεις περίοδος».

Αφήνουν επίσης σαφείς αιχμές για τις υπόλοιπες δυνάμεις στο ΔΣ του Επιχειρησιακού Σωματείου, επισημαίνοντας ότι καλλιεργούν αναμονή και αυταπάτες και υπογραμμίζουν: «Τα δεδομένα είναι αυτά που ήδη μας έχουν ανακοινώσει: «Κάποια στιγμή θα απολυθείτε όλοι, θα αποζημιωθείτε με βάση τον νόμο του 2012, αν υπάρξει επενδύτης θα διαλέξει όσους θέλει και με τους όρους που θέλει, όσοι είναι 59 ετών θα μπουν σε πρόγραμμα συνταξιοδότησης, και όσοι δεν απορροφηθούν, σε προγράμματα επανένταξης στην εργασία». Από πού προκύπτει η καλλιέργεια αυταπατών και η κωλυσιεργία; Περιμένουμε κάτι;».

Περαιτέρω, σημειώνουν ότι οι υπόλοιπες δυνάμεις, εκτός του «Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου» και της ΕΝΩΣΥ, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ επιδίωξαν να πάρουν απόφαση για παράταση της θητείας του μέχρι τον Οκτώβρη, αθετώντας προηγούμενες αποφάσεις για έναρξη διαδικασιών για αρχαιρεσίες εντός του Ιούνη και προσθέτουν ότι μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν αποφασίστηκε η διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στις 6 Ιούλη, προκειμένου οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν πώς θα συνεχιστεί ο αγώνας και αν θα δοθεί παράταση στη σημερινή διοίκηση του Σωματείου ή αν θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για εκλογές.

«Για την εξυπηρέτηση και τη συνέχιση του αγώνα, κατά τη γνώμη μας επιβάλλεται να γίνουν αρχαιρεσίες. Οι εκλογές σε καμία περίπτωση δεν είναι «διάσπαση του Σωματείου». Αντίθετα, είναι η διαδικασία ενότητας, μεγάλης συμμετοχής και τοποθέτησης των εργαζομένων, αναφαίρετο δημοκρατικό τους δικαίωμα. Οι εργαζόμενοι σε αυτήν την κρίσιμη φάση της ζωής τους, στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας της ΛΑΡΚΟ, επιβάλλεται να επιλέξουν τι διοίκηση θέλουν στο Σωματείο. Μπροστά μας έχουμε την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής. Επιβάλλεται με «νωπή» εντολή να εκλεγεί ένα ΔΣ που θα το εμπιστεύονται, που θα το ακολουθούν», καταλήγουν οι εκλεγμένοι του «Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου» και απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός