Να υψωθεί τείχος προστασίας στους εργαζόμενους των ΙΚΕΑ που «πήγαν κόντρα στους εκβιασμούς»



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Καλούμε όλους τους συνάδελφους στα ΙΚΕΑ να ορθώσουμε τείχος προστασίας και αλληλεγγύης γύρω από αυτούς που αρνήθηκαν να υπογράψουν την απόλυση και επαναπρόσληψή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το Σωματείο, μετά τις «εθελούσιες εξόδους» για 45 εργαζόμενους που είχαν προηγηθεί, τώρα η εταιρεία τμηματικά και κατά μόνας (8 εργαζόμενοι αρχικά) απολύει και στη συνέχεια επαναπροσλαμβάνει εργαζόμενους με άλλες συμβάσεις και ειδικότητες, γεγονός που σημαίνει μείωση μισθών και δικαιωμάτων.

Οι συνάδελφοι αυτοί, τονίζει το Σωματείο, «που πήγαν κόντρα στους εκβιασμούς και τις πιέσεις του ομίλου, έστειλαν το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι και οι ζωές τους δεν είναι μπαλάκια να τα στέλνουν από εδώ και από εκεί. Δεν είναι ομιλούντα εργαλεία ή αλλιώς «jumper», παντός χρήσεως δηλαδή, όπως τους θέλει η εταιρεία!».

Οι συνάδελφοι αυτοί, καταλήγει, «έδειξαν και στην πράξη πως μπορεί να πάει στα σκουπίδια το αντεργατικό τερατούργημα που ψήφισε η κυβέρνηση κατά παραγγελία της εργοδοσίας!»

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός