Κινητοποίηση στο υπ. Υγείας ενάντια στην απόλυση των εργαζομένων στην καθαριότητα



Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αντιδρώντας στις επικείμενες απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της Διοίκησης του νοσοκομείου να δρομολογήσει νέο διαγωνισμό προμηθειών για επαναφορά του εργολάβου και στην καθαριότητα γεγονός το οποίο θα σημάνει «εκατοντάδες απολύσεις καθαριστών και νέα ακόμη πιο βαριά δεσμά για τους εργαζόμενους, κάθετη επιδείνωση σε μισθούς αλλά και όρους υγείας κι ασφάλειας, μεγαλύτερη δυσλειτουργία κι ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου».

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να σταματήσουν τις κατάπτυστες εργολαβίες και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι Σωματείων από τα νοσοκομεία ΚΑΤ, Άγιος Σάββας, ΕΛΠΙΣ, Αλεξάνδρας, Ανδρέας Συγγρός, Οφθαλμιατρείο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός