Εγκληματικός ο «νοσοκομειακός εξορθολογισμός» καθώς μεταφράζεται σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις κρίσιμων μονάδων Υγείας (AUDIO)



Από ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση το είχε από καιρό στα σκαριά της αυτό το σχέδιο του «νοσοκομειακού εξορθολογισμού» και αυτό ενώ η πανδημία συνεχίζεται ακάθεκτη και όλοι βλέπουν μια νέα έξαρση, τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας σε εκπομπή του ρ/σ «Alpha 9,89».

Η κυβέρνηση, συνέχισε η Αφρ. Ρέτζιου, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τα εγκληματικά της σχέδια γιατί αυτός ο περίφημος «εξορθολογισμός» στην πραγματικότητα μεταφράζεται σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις κρίσιμων μονάδων Υγείας. Εμείς λέμε, υπογράμμισε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ότι πρόκειται για ένα εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης, που στόχο έχει τη βαθύτερη εμπορευματοποίηση και την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ίδιων των δημόσιων νοσοκομείων, που στην ουσία θα λειτουργούν ως ιδιωτικά.

Επιχειρούν, κατέληξε η Αφρ. Ρέτζιου, να διαμορφώσουν μια ενιαία «αγορά» στον χώρο της Υγείας, γιατί βλέπουν από τη μια την υγεία του λαού μας σαν «κόστος» που πρέπει να μειωθεί και να «εξορθολογιστεί» η «σπατάλη» και από την άλλη σαν ένα πολύ ευνοϊκό πεδίο για να έρχονται και να κάνουν μπίζνες οι μεγάλοι ιδιωτικοί όμιλοι.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός