Αγωνιστικά απαντούν στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ»



Από παλαιότερη κινητοποίηση

Από παλαιότερη κινητοποίηση


Αγωνιστική απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για συγχώνευση νοσοκομείων αποφάσισαν να δώσουν σωματεία και φορείς της Θήβας και της γύρω περιοχής, απαιτώντας ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας. Η απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θέατρο Μοσχοποδίου ύστερα από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Θήβας για την Υγεία.

Ως πρώτη κίνηση εναντίωσης στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και συνέχισης της διεκδίκησης ενίσχυσης του Νοσοκομείου Θήβας και των ΚΥ της περιοχής αποφασίστηκε να προγραμματιστεί συγκέντρωση – συναυλία διαμαρτυρίας στη Θήβα στις 30 Ιούλη, ο προγραμματισμός δράσεων για την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση του κόσμου και η πραγματοποίηση περιοδειών και συσκέψεων σε χωριά και χώρους εργασίας.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την αναδιάρθρωση και τη συγχώνευση νοσοκομείων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους και τον λαό της Βοιωτίας.

Εκπρόσωποι των σωματείων και των φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, συμμετέχοντας στη σύσκεψη, αποφάσισαν να δώσουν συνέχεια στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο περίπου για την ενίσχυση των δημοσίων δομών Υγείας της περιοχής και παράλληλα για να αποτρέψουν οποιαδήποτε εξέλιξη υποβάθμισης ή κλεισίματος του νοσοκομείου. Χαρακτήρισαν μάλιστα επικίνδυνες για τον λαό της περιοχής τις εξελίξεις που φαίνεται να προωθεί η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι τόσο οι ιδιαιτερότητες της περιοχής όσο και τα συμπεράσματα της πανδημίας αναδεικνύουν την ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας και όχι την περαιτέρω υποβάθμιση ή κατάργησή τους.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός