Αυστηρώς ακατάλληλες για εργασία οι συνθήκες από τον καύσωνα και την πυρκαγιά στην Αττική



Τις «αυστηρώς ακατάλληλες για εργασία συνθήκες από τον καύσωνα και την πυρκαγιά στην Αττική», αναδεικνύει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Νομού Αττικής (ΣΕΤΤΑ), τονίζοντας ότι «στις εξαιρετικά βεβαρημένες συνθήκες λόγω του πολυήμερου καύσωνα έρχεται να προστεθεί και η ιδιαίτερα αποπνικτική ατμόσφαιρα στο μεγαλύτερο μέρος του Λεκανοπεδίου από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη».

Εκφράζουμε, αναφέρει, «την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους και τους εργαζόμενους των πληγεισών περιοχών. Απαιτούμε τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας εδώ και τώρα! Κανένα δρομολόγιο να μη βγει τις μέρες που το θερμόμετρο φτάνει τους 38 βαθμούς Κελσίου».

Το ΣΕΤΤΑ «καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου των Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών που εργάζονται στη διανομή να μην υποκύψουν κάτω από την πίεση των εργοδοτών τους και να εργαστούν σε συνθήκες υψηλού καύσωνα. Στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνήσει άμεσα με το Συνδικάτο του, το ΣΕΤΤΑ!».

Το ΣΕΤΤΑ «καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανωθούν στο Σωματείο τους και να παλέψουν για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους! Όλοι μαζί ενωμένοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της διακοπής της εργασίας (εξωτερική εργασία) κατά τη διάρκεια του καύσωνα. Κάθε εργαζόμενος με μηχανάκι, αυτοκίνητο ή πεζός, μαζί με το κλαδικό του Συνδικάτο και με όπλο την ενότητα των εργαζομένων του κλάδου να βγει μπροστά και να απαιτήσει αποχή από την εργασία, όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα, με πλήρη καταβολή του μεροκάματου». Η κυβέρνηση και η εργοδοσία, επισημαίνει, «πρέπει άμεσα να πάρουν μέτρα για την προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων!».

Μετά την παρέμβασή μας, προσθέτει, «στο υπουργείο Εργασίας και την επίδοση του υπομνήματος για τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων αλλά και της καταγγελίας μας για τις εταιρείες των ταχυμεταφορών που πίεζαν εργαζόμενους να βγούνε για δουλειά, η διοίκηση του Σωματείου έχει ορίσει εκ νέου συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου σήμερα Τετάρτη 4 Αυγούστου».

«Απαιτούμε εδώ και τώρα, καταλήγει:

• Να απαγορευτεί η διανομή από 38 βαθμούς και άνω στον καύσωνα.

• Να μη χαθεί μεροκάματο ή ημέρα άδειας.

• Να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός