Σύλλογος Εργαζ. Υπ. Γεωργίας Αττικής : Για τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική και τις άλλες περιοχές της χώρας



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές, στο προσωπικό της Πυροσβεστικής και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών και στους εθελοντές που δίνουν μια ηρωική μάχη σε δύσκολες συνθήκες.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ είναι μία ακόμη αυτουργός σε αυτό το διαρκές και κατά συρροή έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας και απειλής της ανθρώπινης ζωής, που βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Τα “ακραία καιρικά φαινόμενα” και η κλιματική αλλαγή αξιοποιούνται ως εύκολες δικαιολογίες και βολικό “καταφύγιο” για να κρυφτεί η ανυπαρξία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση υπηρεσιών και η ανεπάρκεια σε μέσα και υποδομές.

Νωπές είναι οι μνήμες από τις συνέπειες των πυρκαγιών των προηγούμενων χρόνων αλλά και των πλημμυρών που ακολούθησαν.

Ποιος θα ξεχάσει τις πυρκαγιές στην Ηλεία το καλοκαίρι του 2007;

Ποιος θα ξεχάσει τις πυρκαγιές στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018;

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να ακουμπήσει και η πολιτική της προώθησης επενδυτών στη λεγόμενη “πράσινη ανάπτυξη”! Τόσο πράσινη που έχει καεί όλο το πράσινο της χώρας! Αλήθεια, ποιος οπλίζει το χέρι των εμπρηστών και των κάθε λογής εγκληματιών, όταν με μια φωτιά αλλάζει η χρήση γης και από δασική γίνεται εμπορική/εκμεταλλεύσιμη, όπως π.χ. σε καμένες δασικές εκτάσεις αντί να ξαναφυτεύονται δέντρα, φυτεύονται εκατοντάδες ανεμογεννήτριες; Διότι τόσες φωτιές σε περιοχές “φιλέτα” μάλλον δεν είναι και τόσο τυχαίες και έτσι εμφανίζονται από το πουθενά κάποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι με τα μεγάλα τους “Σχέδια Ανάπλασης”. Όταν με το τελευταίο περιβαλλοντολογικό νομοσχέδιο επιτρέπεται η επιχειρηματική δραστηριότητα και σε περιοχές Natura!

Το μόνο επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ είναι το “τρεχάτε να σωθείτε”, ενώ οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι “ευτυχώς δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές” δείχνουν τα όρια της αντιλαϊκής πολιτικής, που στον 21ο αιώνα, παρά τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, καταστρέφει το περιβάλλον και θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες αυτό που προέχει είναι η συμβολή με κάθε τρόπο από όλους μας στην ανακούφιση των ανθρώπων που έχουν πληγεί.

ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα μέλη μας:

να απευθυνθούν άμεσα στο σωματείο σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας συνάδελφος μεταξύ των πληγέντων και χρειάζεται στήριξη.
να εκφράσουν την έμπρακτη στήριξη με κάθε πρόσφορο τρόπο στους πληγέντες.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός