Να γίνει η οργή για τις καταστροφές αγώνας για την προστασία του λαού



 

Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά, με τον πιο τραγικό τρόπο, πως στην ατζέντα της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Αυτή είναι και η αιτία που έγινε παρανάλωμα πυρός όλη η Βόρεια Αττική, για τις ανυπολόγιστες καταστροφές σε Εύβοια και Πελοπόννησο και σε δεκάδες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Δικαιολογημένα ξεχειλίζει η λαϊκή οργή αφού έγιναν φανερές με τον ποιο χαρακτηριστικό τρόπο οι ελλείψεις σε ανθρώπους και σε μέσα στην αντιπυρική προστασία, οι ξεπερασμένες υποδομές και η ανυπαρξία οργανωμένου και ολοκληρωμένου σχεδίου με προτεραιότητα στους ανθρώπους και τις κατοικίες τους, στον φυσικό πλούτο.

Ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας φορτώνονται στην ατομική ευθύνη την ίδια στιγμή που με την περιβαλλοντική νομοθεσία και τον χωροταξικό σχεδιασμό διευκολύνεται η εμπορευματοποίηση της γης. Που προβάλλονται σαν φιλοπεριβαλλοντική λύση οι μπίζνες της “πράσινης ανάπτυξης”, οι κερδοφόρες επενδύσεις για το κεφάλαιο που θα στηριχτούν απλόχερα με ζεστό χρήμα απ’ το κράτος και θα κληθεί να πληρώσει ο λαός.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η καπιταλιστική ανάπτυξη, είτε “πράσινη” είναι είτε “μαύρη”, δεν συναντιέται πουθενά με την προστασία του φυσικού πλούτου, με την ανάδειξη και την ανάπτυξή του σε όφελος του λαού.

Τώρα τα συνδικάτα, όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να μετατρέψουμε την οργή σε μαχητική δράση και οργανωμένο αγώνα, απαιτώντας μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, της περιουσίας του. Ενάντια στην ασυδοσία της εργοδοσίας και την έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο. Κάνοντας και δική μας υπόθεση την κατάσβεση των πυρκαγιών και την αλληλεγγύη στους πυροπαθείς.

Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

– Άμεση καταγραφή των ζημιών και ουσιαστική στήριξη των πληγέντων, 100% αποζημίωση – Όχι στα μέτρα κοροϊδία της κυβέρνησης.

– Εξασφάλιση ασφαλούς στέγασης, σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους και όσο χρειάζεται.

-Να μη λειτουργήσουν τα εργοστάσια και οι άλλοι χώροι δουλειάς που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι να διασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Καταβολή των μισθών των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς που έχουν ζημιές, καμία βλαπτική μεταβολή στη δουλειά τους.

– Μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές, με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων, εξοπλισμένου με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση.

Γιατί δεν είναι μοιραίο ούτε αναπόφευκτο να καιγόμαστε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και να πνιγόμαστε με τις πρώτες βροχές.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός