Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Ομάδα για παροχή βοήθειας σε σπίτια που έπαθαν ζημιέςΟμάδα για την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης σε σπίτια των εργατικών – λαϊκών οικογενειών που έπαθαν ζημιές συγκροτεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και καλεί «κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, αλλά και που επιθυμεί να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια να απευθυνθεί στο Συνδικάτο».

Με αυτό τον τρόπο το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας δυναμώνει την αλληλεγγύη του και σε αυτές τις δύσκολες ώρες εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όσους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας βρίσκεται δίπλα σε όσους αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη με τις φλόγες σε κάθε γωνία της Ελλάδας, που με ελάχιστα μέσα και με τις δικές τους δυνάμεις παλεύουν παλικαρίσια να προστατεύσουν τις ζωές τους, τον τόπο τους και τους κόπους μιας ζωής.

Μας προκαλούν οργή και θυμηδία οι υποκριτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για αντίστοιχες τραγωδίες παλιότερα, πως φταίνε τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» ενώ οι περικοπές στην πυροσβεστική είναι τεράστιες σε προσωπικό και εξοπλισμό και «βγάζουν μάτι», ειδικά στη βόρεια Εύβοια.

Είναι προκλητικό από τη μια να έχουν γίνει τεράστιες περικοπές από τον ήδη κουτσουρεμένο κρατικό προϋπολογισμό για την αντιπυρική θωράκιση της χώρας και από την άλλη να έχουν μπουκώσει εκατομμύρια ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους για την ενίσχυσή τους, το ΝΑΤΟ για εξοπλισμούς, για την ενίσχυση της καταστολής των εργαζόμενων και την νεολαίας με την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και άλλων κατασταλτικών μηχανισμών. Όπως και στην περίπτωση της πανδημίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιρρίψει τα πάντα στην ατομική ευθύνη για να αποσείσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Τον εγκληματία τον ξέρουμε: είναι η πολιτική που ασκείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις έως τώρα, χωρίς καμιά εξαίρεση, που στο όνομα της εμπορευματοποίησης της γης, την άναρχη ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες εις βάρος του περιβάλλοντος και της ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων και των περιουσιών τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να διαθέσει όλα τα επίγεια και εναέρια μέσα για να σβήσουν επιτέλους οι πυρκαγιές. Να προχωρήσει η άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών με αποζημίωση στο 100% των περιουσιών των λαϊκών οικογενειών που έχασαν το σπίτι τους, τις καλλιέργειες τους, τα ζώα τους. Να αποκατασταθούν όλες οι υποδομές ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας! Σε αυτές τις δύσκολες ώρες εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όσους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Σε αυτά τα πλαίσια συγκροτούμε ομάδα για την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης σε σπίτια των εργατικών – λαϊκών οικογενειών που έπαθαν ζημιές.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, αλλά και που επιθυμεί να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια να απευθυνθεί στο Συνδικάτο.»

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 798772Συνολικές αναγνώσεις:
  • 212Αναγνώσεις σήμερα:
  • 369110Συνολικοί επισκέπτες:
  • 151Επισκέπτες σήμερα:
  • 0Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ