Μεγάλη η καταστροφή των ρητινοκαλλιεργατών – Απαιτούνται άμεσα μέτρα για τη στήριξή τους (AUDIO)



Στη μεγάλη καταστροφή των ρητινοκαλλιεργητών από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος του Σωματείου των Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας, καταγγέλοντας τις τραγικές ελλείψεις της Πυροσβεστικής με ευθύνη της κυβέρνησης.

Όπως επισήμανε, αυτό που έζησαν και είδαν οι κάτοικοι της Εύβοιας, τις δύο πρώτες μέρες της πυρκαγιάς, ήταν μόλις 18 πυροσβεστικά οχήματα σε όλο το νησί και με ένα δάσος χαλεπίου πεύκης, που είναι υψηλής επικινδυνότητας αυτή την εποχή, να καταστρέφεται χωρίς εναέρια υποστήριξη.

Όσον αφορά τους ρετσινάδες, διευκρίνισε ότι πρόκειται για 800 οικογένειες που παράγουν το 80% της πανελλαδικής παραγωγής. Το μέλλον αυτών των ανθρώπων τελείωσε μαζί με το δάσος, επισήμανε, εάν δεν ληφθούν τώρα άμεσα μέτρα και σημείωσε πως το Σωματείο έχει συγκεκριμένα αιτήματα και ζητά από την κυβέρνηση να τα υιοθετήσει.

Αναφέρθηκε ακόμα στο ενδεχόμενο των πλημμυρών που θα εκδηλωθούν τον χειμώνα λόγω της καταστροφής του δάσους, τονίζοντας πως πρέπει άμεσα να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα σε ολόκληρη την Εύβοια, με τους δασεργάτες της περιοχής να συμμετέχουν σε αυτές τις απαραίτητες εργασίες.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός