Μέτρα για την ασφαλή διαβίωση και την υγεία των ναυτεργατών του πλοίου «Sea Brave»



Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφαλή διαβίωση, την υγεία των ναυτεργατών του πλοίου «Sea Brave», στο οποίο καταγράφηκαν κρούσματα κορονοϊού ζητούν τα Ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, Στέφενσον και Ένωση Μαγείρων.

Σε ανακοίνωση αναφέρουν:

«Αυξάνονται συνέχεια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, που εκδηλώνονται στα καράβια, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή κρουσμάτων σε μέλη του πληρώματος του Φ/Γ «SEA BRAVE», σημαίας Marshall Islands της ναυτιλιακής εταιρείας GENIMAR SHIPPING & TRADING SA, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στη ράδα της πόλης της Χίου.

Εχθές κατά τις πρωινές ώρες κατέστη υποχρεωτική η μεταφορά, σε νοσοκομείο, δύο εκ των μελών του πληρώματος, λόγω ασθένειας. Κατά τη μεταφορά τους ο ένας απεβίωσε και ο άλλος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Χίου.

Μετά από έλεγχο και λήψη δειγμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ, διαπιστώθηκε ότι μέλη του πληρώματος, βρέθηκαν θετικά στον COVID-19, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική γνωμάτευση για τον ναυτεργάτη, που απεβίωσε.

Απαιτούμαστε με ευθύνη του υπουργείου Ναυτιλίας, των υπηρεσιών του, του υπουργείου Υγείας και με βάση τα μέτρα του ΕΟΔΥ, το πλοίο να παραμείνει στο αγκυροβόλιο της Χίου, να είναι σε καραντίνα με συνεχή έλεγχο από ιατρικό κλιμάκιο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των ναυτεργατών και για την ασφαλή μετακίνηση, σε περίπτωση και άλλου ασθενούς.

Να μην γίνει καμία αντικατάσταση μέλους του πληρώματος, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της ασφαλούς διαμονής των ναυτεργατών.

Με αφορμή αυτή τη σοβαρή εξέλιξη, στο ανωτέρω πλοίο, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική παρέμβαση από τον Πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ Θανάση Ευαγγελάκη στον υπουργό ναυτιλίας, επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφαλή διαβίωση, την υγεία των ναυτεργατών του πλοίου με συνεχείς ελέγχους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός