Καταγγέλλουν συνδικαλιστικές διώξεις



Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τέσσερα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας, για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός υπηρεσίας», με αφορμή περσινή ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου και τη δημοσιοποίησή της στον τοπικό Τύπο.

Τις συνδικαλιστικές διώξεις σε βάρος των 4 μελών του ΔΣ καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις της Μαγνησίας, όπως το Συνδικάτο Εργαζόμενων ΟΤΑ, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Ενδεικτικά, το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σημειώνει μεταξύ άλλων πως «το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης που επιχειρεί μ’ αυτόν τον δόλιο τρόπο η κυβέρνηση, έχει στόχο να φοβίσει και να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων. Κανένας δηλαδή να μη συνδικαλίζεται, κανένας να μη διαμαρτύρεται, να είναι όλοι με σκυφτό το κεφάλι χωρίς σωματεία, ο καθένας μόνος του, για να μπορούν να περνάνε ανενόχλητοι τα αντιλαϊκά τους μέτρα».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός