Η ηγεσία της ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να «κάτσουν στα αυγά τους»



«Αν νομίζουν κυβέρνηση, επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ότι τα συνδικάτα θα κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στη νέα σφαγή των δικαιωμάτων τους είναι γελασμένοι» τονίζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση για τη στάση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ που σε σημερινό δελτίο τύπου αναφέρει ότι «κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, να μην πραγματοποιήσει Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη» επικαλούμενη « τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα» της πανδημίας.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ «καλεί τους εργαζόμενους να «κάτσουν στα αυγά τους» με πρόσχημα την πανδημία» σημειώνει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα, την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα και στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 31 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στον Λευκό Πύργο. Επίσης τους εργαζόμενους της Β. Ελλάδας να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση των συνδικάτων ενόψη της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα εγκύκλιο για την εφαρμογή του κατάπτυστου «νόμου – εκτρώματος» Χατζηδάκη, θέλοντας να απαγορεύσει τις απεργίες, να βάλει στον γύψο συνδικάτα και αγωνιστές εργαζομένους με κρατικό φακέλωμα, να χτυπήσει τη λειτουργία των συνδικάτων.

Και όλα αυτά την ώρα που η μισή Ελλάδα έχει γίνει κάρβουνο από τις φωτιές και χιλιάδες κόσμου έχασαν το βιός και τις δουλειές τους, την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από κενά και ελλείψεις με το 4ο κύμα της πανδημίας να επελαύνει και η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση της υγείας χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος της υγείας και το μαζικό εμβολιασμό του λαού, την ώρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα ακόμα αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Αυτή η επιλογή δείχνει την αποφασιστικότητα και τον προσανατολισμό της κυβέρνησης να υλοποιήσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Για όλα αυτά η ηγεσία της ΓΣΕΕ εδώ και μήνες δεν έχει βγάλει κουβέντα. Και όμως έβγαλε δελτίου τύπου σήμερα, με αφορμή τη ΔΕΘ για να επισφραγίσει ότι και το επόμενο διάστημα θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους για να προχωρήσουν την σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων χωρίς αντιδράσεις, καλώντας τους εργαζόμενους να «κάτσουν στα αυγά τους» με πρόσχημα την πανδημία.

Αν νομίζουν κυβέρνηση, επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ότι τα συνδικάτα θα κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στη νέα σφαγή των δικαιωμάτων τους είναι γελασμένοι.

Τα συνδικάτα ήδη προετοιμάζουν νέους αγώνες τηρώντας παράλληλα με ευλάβεια όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τους μεγαλοεργοδότες που με όχημα την “ατομική ευθύνη” προσπαθούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να γραφτούν και να συμμετέχουν στα συνδικάτα τους μαζικά. Για να μπλοκάρουμε τους αντεργατικούς νόμους. Για να διεκδικήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Όλοι στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση,

στην Αθήνα, την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα και

στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 31 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στον Λευκό Πύργο

Καλούμε τους εργαζόμενους της Β. Ελλάδας να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση των συνδικάτων ενόψη της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ.»

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός