Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Με διαμαρτυρίες στη ΔΕΗ καταγγέλθηκε η αύξηση στα τιμολόγια και απαιτήθηκε φθηνό ρεύμα για το λαό (VIDEO – ΦΩΤΟ)Με κινητοποίηση έξω από την έδρα της διοίκησης της ΔΕΗ, στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε υποκαταστήματα σε γειτονιές της Αττικής, εργαζόμενοι και Σωματεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί: Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος. Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις. Δωρεάν ρεύμα σε όσους επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.

Διαμαρτυρία στο κτίριο της διοίκησης της ΔΕΗ

Στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την έδρα της διοίκησης της ΔΕΗ, στο κέντρο της Αθήνας, συμμετείχε και το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια.

«Ηλεκτροσόκ στο ρεύμα, κεφάλαιο – ΔΕΗ μας πίνετε το αίμα», κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι. «Δώστε αυξήσεις στους μισθούς, όχι αυξήσεις στους λογαριασμούς», απαίτησαν και διαμήνυσαν πως «Το ρεύμα είναι αγαθό, πρέπει να ανήκει στον λαό».

Τους εργαζόμενους και τα Σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα χαιρέτισε ο Χρήστος Ματαράγκας, πρόεδρος του Σωματείου Ενέργειας. Από το βήμα της κινητοποίησης, στηλίτευσε την εκρηκτική κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά. Ήδη την περασμένη χρονιά, όπως υπενθύμισε, οικογένειες έμειναν χωρίς ρεύμα, την ίδια στιγμή που τα παιδιά τους βρίσκονταν σε τηλεκπαίδευση. Συγκεκριμένα, 1 στα 4 νοικοκυριά δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του το χειμώνα και να το δροσίσει το καλοκαίρι.

Στο φόντο αυτό προστίθεται η κούρσα αυξήσεων στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος που καταγράφηκε μέσα στο καλοκαίρι, που θα «φουσκώσει» τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ακόμα και 50%. «Το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας θα γιγαντωθεί, θα εκτιναχθεί», τόνισε ο Χρ. Ματαράγκας. Υπογράμμισε τις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την πολιτική «απελευθέρωσης» της Ενέργειας εδώ και δεκαετίες, αλλά και σήμερα για την προώθηση της απολιγνιτοποίησης και της «πράσινης ανάπτυξης», εξηγώντας πως πρόκειται για πολιτικές επιλογές που ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και μεταφέρουν το κόστος στην τσέπη των εργαζομένων.

Μεταφέροντας τις συνθήκες εργασίας στον αναπτυσσόμενο κλάδο της Ενέργειας, κατήγγειλε την κυριαρχία ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, από τις 8μηνες συμβάσεις, τις εργολαβίες, τα μπλοκάκια, ενώ προειδοποίησε πως η πράσινη στροφή θα πετάξει μέρος του εργατικού δυναμικού στην ανεργία. «Κάτω από τη σημαία του ΠΑΜΕ, να δώσουμε απάντηση σε όλους όσοι επιβουλεύονται την ίδια μας τη ζωή», υπογράμμισε.

Αντιπροσωπεία των Σωματείων επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ κάλεσαν σε συνέχεια των αγωνιστικών πρωτοβουλιών μέσα στους χώρους δουλειάς.

Σε γειτονιές της Αττικής

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν σε πολλές συνοικίες της Αττικής.

«Πάρτε πίσω τις αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος. Δεν δεχόμαστε να μας βυθίζουν στα σκοτάδια ούτε να λεηλατούν το εισόδημά μας. Διεκδικούμε ρεύμα φτηνό για όλο το λαό», απαίτησαν εργαζόμενοι και Σωματεία και στον Πειραιά.

Διαμαρτυρία στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Περιστέρι πραγματοποίησαν Σωματεία και φορείς της περιοχής, ενώ έξω από τη ΔΕΗ στους Αγίους Αναργύρους απαιτήθηκε καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

«Διεκδικούμε φθηνό ρεύμα για όλο το λαό» απαίτησαν οι διαδηλωτές στο Γαλάτσι, «Πάρτε πίσω τις αυξήσεις» φώναξαν σε Καλλιθέα και Χαλάνδρι.

Διαμαρτυρία έγινε και στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ελευσίνα.

 

Τελευταία άρθρα

Εργαζόμενοι σε Κίνηση

DAS_Efim

Χρήσιμα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός

Πολυμέσα

Στατιστικά

  • 792537Συνολικές αναγνώσεις:
  • 119Αναγνώσεις σήμερα:
  • 365375Συνολικοί επισκέπτες:
  • 85Επισκέπτες σήμερα:
  • 1Επισκέπτες τώρα:

Web Radio του ΠΑΜΕΑκουστε live το Web Radio του ΠΑΜΕ