ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η πάλη ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη στο επίκεντρο ημερίδας του ΠΑΜΕ



Από την αποψινή ημερίδα του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη

Από την αποψινή ημερίδα του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη


Η πάλη ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα στο επίκεντρο ημερίδας που πραγματοποιεί τώρα το ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη, στο θέατρο του Πάρκου των Εποχών, στη Νέα Παραλία.

«Αντίδρασε, οργανώσου, πάλεψε μαζί με τα Συνδικάτα να μείνει στα χαρτιά το αντεργατικό έκτρωμα» είναι ο τίτλος της σύσκεψης στην έναρξη της οποίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Την εισηγητική ομιλία, με θέμα: «Ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη και η πάλη των Συνδικάτων να μην εφαρμοστεί» έκανε ο Πέτρος Σημάδης, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν θεματικές παρεμβάσεις από τους:

Νεκταρία Παπαδούλη, πρόεδρο της Ένωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Περιορισμοί και απαγορεύσεις στη δράση των Σωματείων».
Χάρη Κυριαζίδη, πρόεδρο του Σωματείου Τροφίμων – Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα: «Το νέο τοπίο στις εργασιακές σχέσεις και η διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου».
Άγγελο Γεράκη, γραμματέα του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, με θέμα «Τα νέα εμπόδια στο απεργιακό μας δικαίωμα και η απάντηση των εργαζομένων».
Επίσης, ομιλίες και παρεμβάσεις από εκπροσώπους Σωματείων και εργαζόμενους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός