Μαζική κινητοποίηση υγειονομικών και εργαζομένων ενάντια στις αναστολές



Μαζική κινητοποίηση, παρά τη βροχή, πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Νοσοκομείου Καρδίτσας από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών του νομού σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων του ΓΝ Καρδίτσας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από συνδικαλιστικούς φορείς και κόμματα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν από το Σύλλογο Εργαζομένων ΚΥ Καρδίτσας η αντιπρόεδρος Πόπη Μπούτα, που παρουσίασε την κατάσταση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Καρδίτσα και τα ζητήματα που υπάρχουν με τους εμβολιασμούς, ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Απόστολος Ταξιάρχης, που μίλησε για τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ και το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος, εκφράζοντας τη στήριξη του τμήματος της ΑΔΕΔΥ στον αγώνα των υγειονομικών και η Ελένη Καρυά, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, που, αφού έκφρασε την συμπαράσταση των συνταξιούχων στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, μίλησε για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας.

Ο Έκτορας Γάζος, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, στην ομιλία του μίλησε για τις αναστολές εργασίας, τη μετατροπή του εμβολίου από όπλο ενάντια στην πανδημία σε εργαλείο για αντεργατικά μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις, για τις ελλείψεις στην Υγεία στο νομό, τα ΒΑΕ, το ιατρικό μισθολόγιο. Μίλησε ακόμα και για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις καταστροφές «Ιανού» στο σύστημα Υγείας της περιοχής π.χ. ΚΥ Μουζακίου κ.λπ., που ακόμα δεν έχουν επιλυθεί.

Τέλος, αφού παρουσίασε τις διεκδικήσεις της κινητοποίησης, με αιχμή την απόσυρση άμεσα των απαράδεκτων τροπολογιών της κυβέρνησης για τις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών και για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, τόνισε την ανάγκη να δοθεί συνέχεια στους αγώνες και στις διεκδικήσεις σε κοινό συντονισμό με Σωματεία και φορείς, εργαζόμενους, αγρότες, γυναίκες κλπ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός